A cég már jócskán benne van a korban, kijárt már nekik.

Múzeumot nyit Japánban a Nintendo. A cég szerdai bejelentése szerint az intézményben a gyártó játékai és történelme kerül bemutatásra, amelynek egy használaton kívüli kiotói gyárépület ad majd otthont.

A Nintendo Gallery, ahol „a történelmi termékeket kiállítják", 2024 tavaszára készülhet el. A közlemény nem sok részletet árult el arról, hogy a Super Mariót is kifejlesztő cég mi mindennel várja majd a rajongókat.

Annyit tudni, hogy a múzeumot a kiotói prefektúra Udzsi városában 1969-ben épült gyárban rendezik be, ahol nyugati játékkártyákat és a japán hanafuda nevű kártyát kezdték el gyártani. Ugyanitt javították a videojátékok konzoljait is, de 2016-ban máshová költöztették az üzemet, és a Nintendo azóta ötletel, hogy mire használhatná a telephelyet.

Nintendo

A cég 1889 óta készít hanafudát, első otthoni videojátékát, a TV Game 15-öt és a TV Game 6-ot 1977-ben dobta piacra. A Super Mario 1985-től kapható, két évvel később a Nintendo elkezdte árusítani játékkonzolját. Ahogy mi is beszámoltunk róla, az első vidámparkjuk márciusban már megnyílt Oszakában.

(MTI)

Friss

Egy kutatás szerint ma már leginkább a kultúra befolyásolja az evolúciót

Egy friss tanulmány megállapítja, hogy az emberi fejlődésben gyorsabbak a kultúra okozta változások a genetikai változásoknál.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Renson

A tökéletes nyári pillanatok elengedhetetlen kellékei (x)

Végre megérkezett a nyár, gondtalanul sütkérezhetünk a napon, grillezhetünk a családdal, olvashatunk a szabadban jéghideg limonádét kortyolgatva. A minőségi időtöltéshez pedig elengedhetetlenek a tökéletes szabadtéri felszerelések, amelyek nem csupán funkcionálisak, de szépek is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A halász, akit lenyelt egy bálna, majd kiköpte

A halász, Michael Packard éppen búvárkodott, amikor a massachusettsi Provincetownnál 30-40 másodpercre a tengeri óriás szájába került.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk