Ezeket pedig majd szépen a hírfolyamunkba fogja pakolni majd, hogy javítsa a megítélését az emberek szemében.


A Facebooknak az utóbbi években nem túl jó a híre finoman szólva se. Állandóan kritikák össztüzében van olyan kérdések kapcsán, mint a privátszféra megsértése, vagy a gyűlöletbeszéd, sokan pedig monopóliumnak nevezik. A cég ezekre az aggodalmakkal most egy igencsak problémás megoldással reagál.

A cég ugyanis létrehozott egy úgynevezett Project Amplify nevű iniciatívát, aminek célja az lesz, hogy amikor a Facebookon böngészünk, minél több pozitív cikk kerüljön a hírfolyamunkra a Facebookról. Az algoritmus az ilyeneket előnyben fogja részesíteni.

De ez még nem minden. Fognak születni ugyanis cikkek, amiket egyenesen a cég irat azért, hogy javítson vele a jóhírén. Kérdés, mennyire lesz feltüntetve a falunkon, hogy ezek a cikkek reklámok, máskülönben igencsak manipulatív technika. Több vezető se nemtetszését fejezte ki az erről szóló meetingen a jelentések szerint.

Mark Zuckerberg viszont már rábólintott, szóval biztosan meg fog valósulni. A cég korábbi egyik vezetője azzal kommentálta a dolgot, hogy úgy tűnik, a cég tisztában van azzal, hogy ha ők maguk nem védik meg magukat, valószínűleg senki se fogja. Minden esetre legyünk a jövőben éberek az ilyen típusú tartalmak kapcsán.

(Forrás: Boing Boing)


A figyelmetekbe ajánljuk