Egy kisebb vagyonba került egy poén az Office-ban

Egy kisebb vagyonba került egy poén az Office-ban

Az Office harmadik évadának egyik karácsonyi epizódjában hangzott el az a pár másodperces poén, ami 60 ezer dollárjába került a sorozat gyártójának. Utólag jöttek rá ugyanis, hogy tisztázni kellene egy dal jogait, amit Michael Scott énekel.


Az Office Pamjének és Angelájának, Jenna Fishernek és Angela Kinsey-nek van egy közös podcastje a sorozat kulisszáiról Office Ladies címmel. A legutóbbi epizódban a sorozat Karenje, Rashida Jones mellett Jen Celotta forgatókönyvíró volt a vendég. Celotta írta többek között a szitkom harmadik évadbeli karácsonyi epizódját, amelynek a végén Michael Scott két meglepetésvakáció jegyével tervezi meglepni a nőt, akivel éppen összejött.

Véletlenül megírta a sorozat egyik legdrágább poénját

Celotta elárulta a podcastben, hogy az a stáblista utáni jelenet, amiben Steve Carrell elkezdi énekelni a Two Tickets To Paradise-t Eddie Money-tól, egy kisebb vagyonba került. Azért írta bele a dalt, mert nem gondolta, hogy ki kell fizetni a jogdíját akkor is, ha csak 5 másodpercet énekel belőle valaki egy epizódban.

Már javában az utómunkánál tartottak, amikor kiderült, hogy a dal felhasználásának jogai 60 ezer dollárba, vagyis nagyjából 18 millió forintba kerülnek. Mivel már túl késő lett volt változtatni az epizódon, kénytelen volt kifizetni a gyártó az összeget. Természetesen az író kellemetlenül érezte magát miatta, mint mondta, sose írt még olyan poént, ami megért volna ennyi pénzt – írja az AV Club.

A figyelmetekbe ajánljuk