két lány egy réten, virágot tartva az arcuk elé

Virágok, bonbon, esetleg egy romantikus vacsora – a legtöbbször ezekkel lepjük meg hölgy ismerőseinket március 8-án, vagy ahogy a legtöbben hivatkozunk rá, nőnapon. Bár ezek az ajándékok is tökéletesek tudnak lenni, de mivel kedveskedjünk szeretett nőismerőseinek akkor, ha idén valami különlegesebbel szeretnénk előállni? Íme, néhány tipp!Egy igazi női kártyajáték

Március 8-án nemcsak a közelünkben élő hölgyekre érdemes gondolni, hanem azokra is, akik munkásságukkal, kitartásukkal és odaadásukkal megváltoztatták az egész világot. Persze nekik személyesen nem tudunk köszönetet mondani, ám gondolhatunk rájuk, miközben a Zach and Zeb Wahls által piacra dobott franciapaklival játszunk. A 2018 óta elérhető kártyajáték lapjain ugyanis 15 olyan nő kézzel festett portréja látható, akik valamilyen módon globálisan hatással voltak a világra. Anne Frank, Jeanne d'Arc vagy épp Hillary Clinton – csak pár név azok közül, akikkel játszhatunk egy-egy kör römi vagy póker során.

Lenyűgöző gyűrűkollekció különböző drágakövekkel

A tavasz önmagában a szerelmek kibontakozásának a legszebb ideje, ezt pedig tökéletesen kiegészíti a nőnap. Ha valami igazán különlegessel szeretnénk meglepni párunkat, arra is van megoldás. Itt van ugyanis a Dorivisy Fazetta kollekciója, melynek különlegessége – ahogy a neve is mutatja – a csiszolt forma. Az ékszerek között találunk olyat, amit kék, esetleg rózsaszín zafírral díszítettek az alkotók, illetve a rózsaarany és az ezüst kedvelői is megtalálják a maguk kedvencét.

Ár: 25 000 – 77 000 Ft

Dorivisy

A nők itala

Bár ma már ezt nehéz elképzelni, történelmünk során volt egy időszak, amikor a nők egyszerűen nem mehettek be a különböző bárokba. Ezt követően jött el a lányos italok időszaka, melyek édesek, színesek és gyümölcsösek voltak, ellentétben a férfiak barna, keserűízű, magas alkoholtartalmú italaikkal szemben. A figyelemre méltó nők kedvenc italait felsorolva jelent meg az A Woman's Drink című könyv, mely ezt a kifejezetten nőies koktélkultúrát ünnepli. 50 olyan ital – köztük olyan klasszikusok, mint a Cosmo és a Negroni – receptje található benne, melyet erős és független nők találtak ki és fogyasztottak előszeretettel.

Ár: 6000 Ft

Okosóra a Michael Korstól

A technológiai fejlődéseknek köszönhetően egyre több okostermék vesz minket körül, ezek közül is a legnépszerűbbek közé tartoznak az órák, melyek nagyban megkönnyíthetik mindennapjainkat. Okosórák között találunk uniszex darabokat, valamint kifejezetten férfias és nőies termékeket is. Utóbbira tökéletes példa a Michael Kors egyik legszebb – nyugodtan hívhatjuk így – ékszere, az Access Gen 5E Darci, ami „egy csipetnyi csillogással" érkezett meg januárban. A Darci 43 mm-es óraházzal és 1,19 hüvelykes AMOLED kijelzővel került a boltok polcaira. A márka az alumíniumtokot rozsdamentes acélra cserélte, és egy szintén rozsdamentes acélból készült karkötőhöz illesztette, ezzel növelve a luxusérzetet.

Ár: 106 000 Ft

Női hősök kirakósa

Marie Curie egyszer azt mondta:

„A haladás nem volt sem gyors, sem könnyű."

Ezt a mondatot minden valószínűséggel életünk legnagyobb női hősei jól ismerik, ennek ellenére azonban kitartottak. Nekünk is kitartásra lesz szükségünk, ha ki szeretnénk rakni az 1000 darabból álló Heroic Women Museum Puzzle-t, mely a történelem legnagyobb és legmeghatározóbb női alakjai előtt tiszteleg. Ahogy kezdenek összeállni a darabok, olyan hölgyek arcképe tárul elénk, mint a Mount Everest első női csúcstámadója, Junko Tabei vagy épp a NASA matematikusa, Kathrine Johnson.

Ár: 5500 Ft

uncommongoods.com

A figyelmetekbe ajánljuk