joaquin phoenix

A színész újra kosztümöt húz magára Ridley Scott kedvéért.


Ridley Scott és Joaquin Phoenix 20 éve már dolgoztak együtt a Gladiátoron, ahol utóbbi Commodus császárt, a film főgonoszát alakította. Most Scott kedvéért Phoenix újra korhű kosztümökbe bújik egy Napóleon életrajzi mozi kedvéért. A Kitbag címet kapó projektre pedig most lecsapott az Apple, jelenleg előkészítési fázisban van.

Az AppleTV+-on debütáló alkotást a tervek szerint 2022 elején kezdik el forgatni, nagy epikus film lévén jó eséllyel 2023-ra készülhet majd el. A filmben fontos szerepet kap majd Napóleon kapcsolata feleségével, Josephine-nel. A forgatókönyvet David Scarpa írta, aki A világ összes pénze című filmen már dolgozott korábban Scottal.

Az Alien legendás rendezője valahogy így pitchelte a bejelentésről szóló közleményében a legendás francia hadvezérről szóló alkotásának történetét:

Napóleon mindig is foglalkoztatott. A semmiből jött és mindennek az ura lett, de közben romantikus háborút folytatott csalfa feleségével, Josephine-nek. Meghódította a világot, hogy ezzel nyerje el a szívét, de amikor ez nem jött össze, akkor azért hódította meg a világot, hogy tökre tegye a szerelmét nem viszonzó feleségét, amibe ő maga is belebukott.

Egyelőre még nincs kiválasztva a színésznő Josephine szerepére, mindössze Phoenix az egyetlen fix pont az írót és a rendezőt leszámítva a projektben.

(Forrás: Dazed)


A figyelmetekbe ajánljuk