Elvesztette a kontrollt az eredeti verzió felett, úgyhogy felvett egy újat, ezzel cselezve ki volt kiadóját.


Taylor Swift tinédzserként egy igencsak előnytelen szerződést írt alá első kiadójával, a Big Machine Recordszal, a megállapodás értelmében ugyanis nem birtokolta saját masterfelvételeinek jogait. Vagyis nincs kontrollja afelett, hogy mit kezdenek a dalaival. Éppen ezért amikor lejárt a szerződése, átigazolt a Universal Music Grouphoz, ahol már biztosították számára, hogy saját dalai eredeti felvételeinek az énekesnő lesz a jogtulaja.

Ugyanakkor megpróbálta visszavásárolni korábbi dalainak master-jogait, korábbi kiadója viszont csak úgy lett volna hajlandó visszaadni neki, ha aláír velük még egy évtizedre. Később aztán a Big Records tovább adta a jogokat Scooter Braun sztármenedzsernek, aki Swift nagy nemezise a szórakoztatóiparban, majd a jogok nemrég tovább kerültek egy céghez, amiben Braun részvényes. Vagyis fújhatja Lover előtti dalokat.

Ugyanakkor van egy apró jogi kiskapu. Ugyanis a dalok szerzőjeként készíthet belőlük feldolgozást és új verziót, sőt ki is adhatja azt, ráadásul azoknak a felvételek masterjeinek már jogbirtokosa is lesz. Úgyhogy most éppen újrarögzíti az összes albumát, áprilisban már meg is jelenik a 2008-as Fearless új verziója 6 soha nem hallott új dallal, amit még 18-19 évesen írt.

Most pedig a lemez egyik kislemezének, a Love Storynak az új verziója. Sok különbség egyébként nincs a két verzió között. Swift hangja sokat fejlődött, továbbá teljesen más a dal keverése. A hangszerek a dalban jobban elkülönülnek, némelyik pedig kevésbé veszik bele a háttérbe. Ugyanakkor nagyon éles füllel kell hallgatnunk, hogy mindezt észre vegyük egyből.


Friss

A fűszerek rengeteg egészségügyi hatással bírnak

A gyömbér, kurkuma és fahéj csak néhány azon fűszerek közül, melyek jelentősen javíthatják egészségünket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 dolog, amit soha nem szabad elfelejtened, ha depresszióval küzdesz

A depresszió elszívhatja az energiánkat, üresnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez pedig az élet minden területén megnehezít a mindennapjainkat. Vannak azonban apró lépések, amelyekkel jobban kontrollálhatjuk érzéseinket, ezzel javítva az általános közérzetünket. Ebből gyűjtöttünk össze négyet!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Íme, 3+1 ötlet a fokhagyma felhasználására

A fokhagyma antioxidánsokban és természetes antibiotikumokban gazdag egészséges zöldség. Hogyan használhatnánk fel minél sokrétűbben a hétköznapokban?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk