Faragó Géza 20. századbeli, magyar plakátjait tekinthetjük meg a Várkert Bazárban.


Faragó Géza munkái a 20. század első évtizedeit idézik meg a Várkert Bazárban, ahol a frissen kiállított plakátgyűjtemény június 30-ig tekinthető meg. Egy könnyed, tavaszi séta alkalmával bárki megcsodálhatja a kiállítást.

A 25 kiállított darab, amely a Várkert Bazár Déli panoráma teraszát tölti meg élettel, saját korának viszonyaiba enged betekintést. A plakátok az Országos Széchenyi Könyvtár Térkép-, Plakát- és Kisnyomtatványtár különgyűjteményéből származnak.

Faragó Géza az egyik legismertebb plakáttervező, kinek munkái a botrányos budapesti éjszakai életet idézik meg. Párizsban tanult, a híres iparművész, Alfred Mucha osztályában. Budapestre való visszatérése után, 1903-tól sorra jelentek meg plakátjai, a pesti éjszakai és kávéházi élet közismert alakja lett.

Az izgalmas korszellemet felelevenítő művek között szerepel a Fővárosi Orfeum, Holzer Divatház, Törley pezsgőgyár, valamint a Fővárosi Operettszínház Halló Amerika előadásának plakátja is.

(Forrás: Fidelio)

Friss

Egy vagyont spórolhatunk, ha elhagyjuk ezt a három szokást

Mindannyian álmodozunk luxusutakról, tengerentúli kirándulásról, vagy éppen egy saját otthonról, családról. Ehhez mind pénz kell, és a legtöbbünknek, de nem egyszer a jómódúbb embereknek is spórolni kell rá. A koronavírus-járvány okozta nehéz gazdasági helyzet miatt ez hatványozottan fontos, így az alábbiakban bemutatunk néhány olyan dolgot, amelyek mellőzésével nem kevés pénzt takaríthatunk meg.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk