Egy részlet a Trónok harca című sorozatból.

Az HBO 30 millió dollárt (kb. tízmilliárd forintot) költött egy olyan Trónok harca-előzménysorozatra, amit sosem fogunk látni.


Az HBO mindössze egy epizódot forgatott le Jane Goldman Naomi Watts főszereplésével készült Trónok harca-sorozatából, mielőtt leállították volna.

Amikor a Trónok harca 2019-ben véget ért, az HBO már tudta, hogy folytatást szeretne George R.R. Martin fantasy-világának. Több ötlet is felmerült, amelyek közül végül egy emelkedett a csúcsra. Írtak egy forgatókönyvet, megalkották a szereposztást, és leforgattak egy epizódot, mielőtt a sorozatot elvetették volna. És most már azt is tudjuk, hogy mindez mennyibe került.

Az Insider beszámolója szerint a Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers című könyvében James Andrew Miller elárulta, hogy a törölt pilot több mint 30 millió dollárba került.

Több mint 30 millió dollárt költöttek a Trónok harca előzménysorozatára, amely már a gyártás alatt volt, amikor én odakerültem. És amikor néhány hónappal az érkezésem után láttam egy vágott változatot, azt mondtam Casey-nek [Casey Bloys, a tartalomért felelős vezető – a szerk.], hogy ez egyszerűen nem működik, és nem hiszem, hogy megközelítheti az eredeti sorozat sikerét. És ő egyetértett velem, ami tulajdonképpen megkönnyebbülés volt

– mondta a könyvben Bob Greenblatt, a WarnerMedia szórakoztatóipari cég korábbi elnöke.

A sorozatot a Ha/Ver és a Kingsman forgatókönyvírója, Jane Goldman írta, a szereplőgárdában pedig Naomi Watts, Miranda Richardson, Naomi Ackie és a Narnia krónikáiból ismert Georgie Henley is helyet foglalt. A sorozat több ezer évvel az eredeti széria eseményei előtt játszódott volna, és Westeros egyik legválságosabb időszakát mutatta volna be.

A Trónok Harca-fanok ettől függetlenül boldogok lehetnek, ugyanis 2022-ben Sárkányok háza címmel egy másik előzménysorozat lát napvilágot az HBO-n.

Forrás: Gizmodo

A figyelmetekbe ajánljuk