A lenyűgöző rövidfilm négy évig készült.


Maxwel Hohn kanadai természetfilmes négy éven át többször is alámerült egy távoli tóban a Vancouver-szigeten, hogy rögzítse a nyugati varangyok sosem látott életciklusait. A lenyűgöző felvételek egy díjnyertes rövidfilmben csúcsosodnak ki, melynek címe Ebihalak: A nagy kis vándorlás (Tadpoles: The Big Little Migration) ─ olvasható a Colossal hasábjain.

Hohn a kétéltűek evolúcióját mutatja be, tehát azt a folyamatot, ahogyan apró kis úszókból teljesen kialakult varangyokká változnak át. Filmezés közben megjegyzi, hogy úgy néznek ki az ebihalak a kezdeti szakaszban, mintha állandóan mosolyognának.

Mivel az ökoszisztéma hihetetlenül törékeny, a kanadai videográfus rengeteg óvintézkedést tett meg annak érdekében, hogy ne zavarja a környezetet, ideértve például a hódoknak védelmet nyújtó vízililiomokon való áthaladást.

"Látni a saját szemeimmel, ahogy ezek a vízben élő ebihalak szárazföldi állatokká fejlődnek, szívmelengető volt"

─ nyilatkozta a természetfilmes.

Ha meg szeretnénk csodálni Hohn magával ragadó projektjeit, melyek között az édesvízi merülések felvételei mellett egy, a Kanada nyugati részén élő tengeri farkasokról készült dokumentumfilmjét is megtalálhatjuk, Instagram- és YouTube-fiókján keresztül megtehetjük. A már említett rövidfilm pedig innen érhető el:

Friss

UFOkról készít dokusorozatot JJ Abrams

A négy epizódos miniszéria címe szimplán csak UFO lesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk