Amiről a fák suttognak: gyönyörű film készült a Bükkről
Ha még nem láttuk volna, maradt pár napunk megnézni Magyarország egyik legszebb természeti vidékéről szóló természetfilmet.

Hiánypótló filmet forgattak Magyarország legnagyobb összefüggő erdőterületéről – közel 100 000 hektár –, a Bükk-vidékről. Az Amiről a fák suttognak című film ritkán látott részletességgel mutatja be a fokozottan védett őserdőt és lakóit. Ahogy az 50 perces film leírásában is szerepel:

„Főszereplőnk középmagas, vékony, 100 év körüli. Származását tekintve a bükkfafélék családjába tartozik. Főszereplőnk történetén és kapcsolatrendszerén keresztül ismerkedünk meg a fák életének titkaival, azokkal a képességekkel, melyek hozzásegítették őket, hogy a legősibb teremtmények közé tartozva ma is itt lehessenek a Földön."

A filmben az alkotók megvizsgálják a bükk makrokörnyezetét, szociális hálóját, megismerkedhetünk a fáktól elválaszthatatlan csúszó, mászó, repülő élőlényekkel, akiknek a versengő és együttműködő stratégiáival is találkozhatunk.

Mindehhez a lehető legkülönbözőbb technikai trükköket és speciális képeket alkalmazták: drónfelvételek, az eltérő idődimenzió bemutatásához gyorsított felvételek és animációk, a legapróbb élőlények bemutatásához makrofelvételek lesznek a nézők segítségére.

A Bükk csodáinak bemutatásának egy részét a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őr kollégájával, Bartha Attilával együtt forgatta a Filmdzsungel Stúdió. Érdemes megtekinteni az ízelítőnek szánt trailerét, amit az alkotók a YouTube-ra töltöttek fel; ha pedig tehetjük, szánjunk 50 percet a teljes filmre, amit a Médiaklikk weboldalán még január 10-ig megtekinthetünk.


A figyelmetekbe ajánljuk