Milyen hatással van a globalizáció az utazásra és más kultúrák felfedezésére? Többek közt erről is mesélt Mundruczó Kornél a Hamu és Gyémánt magazin legújabb lapszámának Ikon rovatában.


Az országok hasonlóak, bár vannak kivételek

Hamu és Gyémánt

Persze minden országnak megvannak a maga hangulati különbségei, de összességében mégis nagyon hasonlók, és ritka az olyan kultúra, ami teljesen más, mint a többi" – folytatja Mundruczó Kornél a globalizáció utazásra gyakorolt hatásairól, majd egy ellenpéldát is említ: „Japán ilyen. A 21. századi modernitás és az évszázados tradíció keveredése olyan élményt nyújtott számomra, amire egyáltalán nem számítottam. Amikor eltöltünk ott egy hetet, meleg vizes fürdőkben pihenünk, a saját személyiségünktől megszabadulva, és átadjuk magunkat a természetnek, azt érzzük, hogy visszamentünk az időben – és ebben semmilyen ezoblabla nincs."

A Hamu és Gyémánt magazin tavaszi lapszámának új, Ikon rovatában Mundruczó Kornéllal készítettünk interjút. A rendező további inspirációiról, többek közt kedvenc könyvéről, ételéről és filmjelenetéről is mesélt nekünk.

A filmrendezővel készített, online megjelent interjúnk pedig ide kattintva olvasható.

Mundruczó Kornél inspirációi a Hamu és Gyémánt magazinban!

Már az újságárusoknál! Hamu és Gyémánt

A Hamu és Gyémánt magazin tavaszi lapszáma elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.


A figyelmetekbe ajánljuk