Mostantól lehet szavazni a Highlights of Hungary jelöltjeire!
Az idei Highlights of Hungary rendhagyó lesz, ugyanis a rendezvény történetében most először mindkét díjazott pénzjutalomban részesül.

Az elismeréseket február 25-én egy nagyszabású, online formában megtartott eseményen adják majd át, az este házigazdái pedig Buda Marci és Rátonyi Kriszta lesznek.

Kategóriák nélkül „versenyezhetnek" a jelöltek a Highlights of Hungary-n – a non-profit kezdeményezés 2013 óta gyűjti össze az adott év leginspirálóbb magyar teljesítményeit –, ugyanis a nagykövetek szabadon válogathatták ki a számukra meghatározó történeteket / eseményeket 2020-ból. Az összesen 55 jelöltet a kultúra, a sport, a tudomány, a civil és állami szervezetek, valamint az üzleti világ képviselőiből állították össze, a közönség pedig közülük döntheti el, hogy ki vigye haza a fődíjat.

2021-ben a közönség mellett a Highlights of Hungary nagykövetei is kiválasztanak majd egy olyan jelöltet a mindennapok hősei közül, aki díjazásban részesül.

Az idei válogatásba került többek között a Hosszúlépés Wonder Woman Budapest kezdeményezése, melynek célja, hogy több női szobor kapjon helyet fővárosunkban. Szavazhatunk még az Európában egyedülálló TeatRom Színházi Fesztivál, és a magyar HBO saját gyártású dokumentumfilmje, a Visszatérés Epipóba, de várja a voksokat az Országos Mentőszolgálat dolgozói is.

Jelölt lett a közösségi zeneoktatást kínáló Superar Zeneművészeti Program, és az Instagramon népszerű @síkidegvagyok, a kültéri kondieszközök gyártásával hírnevet kivívott HardBody Hang, vagy a KIKAPCS. Alapítvány is. A kultúra és szociális teljesítmények mellett a sport is jelen van, Fucsovics Márton, Görbicz Anita, Sterbik Árpád és a magyar válogatott fiatal tehetsége, Szoboszlai Dominik is várja a közönségszavazatokat.

Díjátadón zenélni fog a Carson Coma és Dzsúdló, Lábas Viki, Járai Márk, Romhányi Áron, és Pál István "Szalonna" is.
Az idei nagykövetekről pedig íme, néhány információ:
  • Farkas Richárd – az őriszentpéteri Pajta Bistro séfje
  • A Pet kupa csapata – az első olyan kezdeményezés a világon, ami a környezetszennyező anyagok felhasználásával küzd a környezetszennyezés ellen
  • Takács Ákos – a Red Bull marketingmenedzsere, a Pilvaker alapítója
  • Törőcsik Franciska – Bujtor István-díjas színművész.
  • Háfra Noémi – magyar válogatott, junior világbajnok kézilabdázó, FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa
  • Trellay Levente – a 100sparks alapítója, a TELEP és a Konyha csapatának oszlopos tagja
  • Marsalkó Dávid – többszörös Fonogram- és Petőfi Zenei díjas előadóművész.
  • Mádai Vivien – televíziós műsorkészítő, szerkesztő, műsorvezető.
  • Martinkó József – újságíró, építészet- és designkritikus, az Octogon magazin főszerkesztője.
  • MIKI357 – az egyik legjelentősebb magyar kliprendező, a Magyar Klipszemle megalapítója, elismert reklámfilmes.

A figyelmetekbe ajánljuk