bambi

Újabb 55 példaértékű magyar teljesítménnyel lett gazdagabb a Highlights of Hungary kincsestára, Szoboszlai Dominiktől kezdve egészen a Bambiig.Megvannak a Highlights of Hungary idei jelöltjei! Aki nem ismerné, a non-profit kezdeményezés 2013 óta gyűjti össze az adott év leginspirálóbb magyar teljesítményeit. Nincsenek kategóriák, csak a kiváló teljesítmény számít. Ahogy általában, úgy ezúttal is egy tíz fős nagyköveti csapat segítségével született meg a jelöltek listája.

A nagykövetek pedig mind elismert képviselői szakmájuknak. A nagykövetek közt találjuk Törőcsik Franciska színésznőt, Háfra Noémi magyar válogatott, junior világbajnok kézilabdázót, Mádai Vivien műsorvezetőt, Takács Ákos Red Bull marketingmenedzsert, Martinkó József Octogon magazin főszerkesztőt, Trellay Levente 100sparks alapítót, aki a TELEP és a Konyha csapatának oszlopos tagja, továbbá Miki 357 kliprendezőt és reklámfilmest, Marsalkó Dávid zenészt, és Farkas Richárdot, aki az őriszentpéteri Pajta Bistro séfje, meg a PET Kupa csapatát.

A jelöltek közt találhatjuk többek között a nemrég feltámasztott Bambit is, a döntés oka pedig, hogy a régi, cukros ízének nyoma sincs, igazi prémium craft üdítővé vált 100%-ig természetes összetevőkkel. Szóval büszkék lehetünk rá, hogy ez egy magyar termék. Még a csatos üveget is leváltotta a környezetkímélő zárási technológia, a csavaros koronazár.

Jelölték továbbá a Farm2Forkot is, ami a magyar termelőket próbálja összekötni a legmenőbb éttermekkel és a minőségi alapanyagokat vásárolni akaró magyarokkal. A dolog megálmodója, az agrármérnök Horváth Boldizsár nagy figyelmet fektet arra, hogy a gyümölcsök minél kevesebbet utazzanak, ezzel is ügyelve rájuk.

A magyar konyha szimbóluma a fűszerpaprika

Highlights of Hungary

A fűszer minősége nagyon sokat számít egy étel ízénél. A Fajszi Paprika Manufaktúra díjnyertes paprikái azért lettek jelölve, mert az abszolút minőséget képviselik a magyar piacon. A negyedik generációs családi gazdaság a tradicionális eljárásokat új köntösbe bújtatva termelnek fűszerpaprikát és fűszerpaprika őrleményt.

További kiváló gasztrokezdeményezés a Felelős Gasztrohős Alapítvány RAKUN Dobozközösség projektje a jelöltek között, ami a környezettudatos, felelős étkezés elterjesztését és a hazai vendéglátóhelyek környezetvédelmi törekvéseinek segítését tűzte ki küldetéseként. Felvették a harcot az egyszer használatos, elviteles műanyagdobozok ellen, alternatívát kínálva. Hulladékmentes ételcsomagolási rendszerükhöz számtalan étterem csatlakozott már.

Szintén a jelöltek között találjuk többek között a 2010-ben alapított Pizza Manufakturát, ami kevés pénzzel, de annál több lelkesedéssel kis pincés helyből mostanra több kemencés étterem lett. Ami nem változott viszont, a hazai gasztro világ megújítása, fiatalítása volt a céljuk. Tíz év alatt elszántságuknak, kitartásuknak és természetesen kőkemény munkájuknak köszönhetően a kis pincéből mára több kemencés, sikeres étterem lett. A pizzáik pedig ugyanolyan finomak maradtak, mint a kezdet kezdetén.

A teljes jelöltlistát ide kattintva lehet elérni.

A figyelmetekbe ajánljuk