Mire jó az aloe vera?

Az aloe vera az egyik legnépszerűbb növény, melyet előszeretettel használnak a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban. Gyulladáscsökkentő, nyugtató és sejtregeneráló hatásáról ismert.


Története egészen az ókorra vezethető vissza, pozitív hatása már ekkor ismert volt, sőt az ókori görög, kínai, indiai és római orvoslás egyik kiindulópontjaként tartják számon. Az aloe verát tehát évezredek óta használják, így egyes kutatások szerint ez a növény lehet az alapja a diabétesz- és prediabétesz gyógyszereknek is a jövőben.

Mi mindenre jó?

Leginkább bőrproblémák kezelésére alkalmazzák kisebb égési sérülések, napégés, ekcéma, bőrirritáció, rovarcsípések és sebek esetén. Leveleinek belső erezetében található gumitej szárított változata szájon át fogyasztva hashajtó hatású, ezért székrekedés esetén is használni szokták.

Ezen kívül pedig remek a gombaölő és regeneráló hatású. Magas enzimtartalommal rendelkezik, így értékes enzimforrás is, ami nélkülözhetetlen a szervezet számára a tápanyag felszívódási és a méregtelenítési folyamatok során.

Az aloe vera hatásfokát még nem támasztják pontos tudományos bizonyítékok, ennek ellenére alkalmazzák súlyosabb betegségeknél is, mint a tüdőrák, afta, 2-es típusú cukorbetegség, száraz bőr, HIV-fertőzés, Colitis ulcerosa (fekélyes vastagbélgyulladás).

Többféle változatban forgalmazzák. Megtalálható gélként, folyadékként, kapszulaként, spray és kenőcs is készül belőle.

(Unipatika)

A figyelmetekbe ajánljuk