A járvány közepén történt trónfosztás a legtöbb pénzt hozó filmeknél

Miután Kínában újból műsorra tűzték a mozik, ismét az Avatar lett minden idők legtöbb bevételt produkáló filmje.


A 2009-ben bemutatott film tíz éven át birtokolta a címet, amíg meg nem jelent 2019-ben a Bosszúállók: Végjáték.
Miután az elmúlt hétvégén az Avatart ismét bemutatták a világ legnagyobb filmes piacának számító Kínában is,

2,8 milliárd dollár (862,5 milliárd forint) fölé emelkedett a film világszintű, teljes bevétele.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások óta Kína a filmes piac legkiemelkedőbb szereplőjévé vált. Az ázsiai országban a mozik már néhány hónapja ismét nyitva vannak.

James Cameron Oscar-díjas Avatarja csak pénteken 4 millió dolláros bevételt hozott, mellyel már megelőzte a Bosszúállók: Végjátékot közölte a mindkét filmet tulajdonló Walt Disney.

Mielőtt ismét bemutatták Kínában, az Avatar az Egyesült Államokban 760 millió dollárt, nemzetközi szinten pedig mintegy 2 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el.

A Disney 2019-ben vásárolta fel a 20th Century Fox filmstúdiót. A cégé lett a Titanic is, amely a harmadik legtöbb forgalmat produkáló mozifilm.

Cameron jelenleg az Avatar négyrészes folytatásán dolgozik. A következő film, amelynek bemutatását már többször elhalasztották, várhatóan 2022 decemberében lesz látható. Mi is írtunk róla, hogy az Avatar 2 élőszereplős jelenetei már teljesen készen vannak, és a harmadik rész 95%-a is leforgott már – minderről már képeket is bemutattak az alkotók.

„Büszkék vagyunk, hogy elértük ezt a hatalmas mérföldkövet, de Jimet (James Cameron) és engem leginkább az dob fel, hogy a film ezekben a kiszámíthatatlan időkben visszatért a mozikba. Szeretnénk köszönetet mondani kínai rajongóinknak a támogatásért"

mondta az Avatar producere, Jon Landau.

(BBC / MTI)

A figyelmetekbe ajánljuk