mgm
Ha akad elfekvőben 5,5 milliárd dollárod, akkor most vehetsz magadnak egy legendás filmstudiót.


Az MGM Holdings Inc. elkezdett puhatolózni annak kapcsán, hogy akadna-e vevő a Metro-Goldwyn-Mayerre. A részvények értéke alapján a vállalat adósságait is beleszámolva nagyjából 5,5 milliárd dollár értékben állapították meg. Így ha valaki leteszi ezt az összeget az asztalra, valószínűleg viheti is a legendás filmstúdiót és annak számtalan mozifilmes franchise-jának jogait is.

This is history of MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) lions.

Ez pedig érintheti a legújabb James Bond-filmet is, amit a tervek szerint április 2-án mutatnak majd be moziban. Ha valaki gyorsan lecsap rá és az akkori koronavírus-helyzet simán eredményezheti azt, hogy az új tulajdonos simán streamingre küldi. A koronavírus-járvány okozta csúszások egyébként tényezők lehetnek abban, hogy a stúdiót birtokló Anchorage Capital az eladás mellett dönthet.

Bár egykor az egyik legnagyobb filmipari szereplő volt, az MGM-nek mostanra nem sok sikeres franchise-ja marad, a James Bond-széria jelenleg a legfontosabb franchise-ja. Szóval nagy szükségük lenne rá, hogy a moziban lehetőleg többszáz millió dollárt termeljen a film világszertre. A járvány viszont komoly gyomrost vitt be a moziforgalmazásnak.

Ugyanakkor megérheti egy nagyobb tőkével rendelkező stúdiónak megvásárolni, hisz mostanra lassan mindegyik elindította a saját streaming-szolgáltatását. Az MGM megvásárlásával nagyjából 4000 filmet és közel 17 ezer órányi televíziós programot kapnának a saját platformjuk katalógusába, köztük olyan klasszikusokkal, mint a Rocky-filmek, A bárányok hallgatnak, az Esőember, vagy éppen a Terminátor, írja a Variety.

A figyelmetekbe ajánljuk