Egy kanadai nő ágyában landolt egy meteorit

Egy kanadai nő ágyában landolt egy meteorit

Arra ébredt, hogy az űrszikla a feje mellett pihen.


Egy kanadai nő csak hajszál híján kerülte el, hogy eltalálja egy meteorit, ami a tetőjén keresztül csapódott be és egyenesen a párnáján landolt.

Ruth Hamilton, október 3-án éjjel az ágyában aludt, amikor egy óriási robbanásszerű zaj rázta meg a házát, s észrevette, hogy törmelékek zúdulnak rá a lyukas tetőről.

Felugrott az ágyból, felkapcsolta a villanyt, és felfedezte, hogy egy nagyobb méretű kő pihen a párnái között, pont ott, ahol a feje volt pillanatokkal korábban. A meteorit körülbelül ökölnyi méretű, és nagyjából 1,3 kilogrammot nyomott – jelentette csütörtökön The New York Times.

Az asszony azonnal hívta a 911-et, majd a helyszínre érkezett egy rendőr, aki megvizsgálta a törmeléket, ezután pedig egy helyi építőipari céggel egyeztetett, hogy nem robbantottak-e a közeli Kicking Horse Canyonban lévő autópálya építkezésén.

Az építőipari vállalat képviselője elárulta, hogy aznap este nem történt robbantás, de megemlítették, hogy egy nagyobb méretű fényt láttak az égen, amely felrobbant és később becsapódott. Hamilton pedig ekkor jött rá, hogy a párnáján lévő kő valószínűleg egy űrből érkező meteorit darabka lehet.


A figyelmetekbe ajánljuk