Aggódnunk azonban nem kell, az aszteroida ugyanis biztonságos távolságban fog elhaladni bolygónk mellett.


A 2001 FO32 jelű objektum 08-1,7 kilométer átmérőjű, csillagászati szempontból pedig nagyon közel, 2 millió kilométerre halad el mellettünk március 21-én.

Az égitest egy potenciálisan veszélyes aszteroidák csoportjába sorolandó. Ezek olyan 140 méternél szélesebb objektumok, amelyek keringésük során képesek 7,5 millió kilométernél közelebb kerülni bolygónkhoz.

A meteoritot 2001-ben azonosították, a teleszkópok pedig azóta is folyamatosan vizsgálják a mozgását. Az adatoknak köszönhetően a kutatók képesek voltak meghatározni, hogy mikor és milyen közelségben fog visszatérni.

Bolygónk mellett minden hónapban több kisebb-nagyobb objektum halad el, a 2001 FO32 mérete és közelsége viszont különleges. A szakértők szerint még rengeteg Föld-közeli aszteroida vár felfedezésre, egylőre nem találtak olyan kisbolygót, amely fenyegetést jelentene ránk.

Forrás: Love Science

Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk