lionel messi

Lionel Messi

Messi könnyek közt búcsúzott a Barcelonától

Az argentin zseni elárulta, hogy esze ágában sem volt távozni, még fizetése feléről is lemondott volna, csak hogy maradhasson.


Lionel Messi még gyerekként érdekezett a Barcelona legendás akadámiájára, a La Masiára, két évtizeddel később pedig most a világ legjobb játékosaként távozni kényszerül. Azért kényszerül, mert búcsúsajtótájékoztatóján elárulta, hogy esze ágában se volt távozni.

Maradni akartam a Barcelonánál. Ez az otthonom, a mi otthonunk. Maradni akartam a Barcánál és ez volt a terv, aztán ma el kell búcsúznom az egész életemnek itt. Nagyon szomorú vagyok, mert nem akartam elhagyni ezt a klubot. Imádom a Barcelonát és maradni akartam, a szerződésem készen volt. Mindent megtettem, ami tőlem telt.

A világklasszis már könnyek közt kezdte a sajtótájékoztatót és búcsúbeszéde közben folyamatosan szüneteket kellett tartania, annyira elragadták az érzelmei. Egész életét a klubnak szentelte és mint mondta, mindössze a liga szabályai miatt nem tudott hosszabbítani a klubbal.

Semmi problémám nem volt a klubbal, tényleg. Minden részlettel kiegyeztem. Mindenben megállapodtunk, abban a tudatban voltam, hogy maradok a Barcánál, de kiderül, hogy nem lehetséges a liga szabályai miatt.

Egyúttal eloszlatta azon híreket, hogy a klub kérte, hogy csökkentse a fizetését és esetleg ezért nem marad. Mint mondta, ő szorgalmazta, hogy alaposan vágják meg a bérét, hogy mindenképpen végbemehessen az üzlet.

A hírek arról, hogy a Barca és Laporta elnök úr arra kértek, hogy engedjem el a fizetésem 30% százalékát csütörtökön egyáltalán nem igaz. Én ajánlottam fel, hogy lemondok a fizetésem feléről, nem kértem tőlem ezután már semmi egyebet.

A végig zokogó támadó végül álló ovációt kapott társaitól. Minden bizonnyal a PSG-hez fog távozni egyébként, így következő szezontól összeállhat a legendás Neymar-Mbappé-Messi támadótria a sejk által tulajdonolt csapatban.

(Forrás: Fabrizio Romano)


A figyelmetekbe ajánljuk