Rengeteg új funkcióval bővült a Messenger és az Instagram

Rengeteg új funkcióval bővült a Messenger és az Instagram

Újabb frissítésekkel jelentkezett a Messenger; ráadásul az eddig megszokottaktól eltérően, egyszerre több újítást is bemutattak. A Facebook Messenger mellett az Instagram is kapott egy hasznos funkciót, amelyet egy hosszabb bejegyzésben részleteztek.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Instagram és a Messenger chatje szépen lassan összeolvad, amelyet már a mostani cikkben és közös bejelentésben is érzékelni.

Többek között a Messenger kapott egy új archiválási funkciót a régebbi, már nem aktuális beszélgetések tárolására. Ezt annak érdekében vezették be, hogy ezentúl ne manuálisan kelljen kikeresni az archivált beszélgetéseket, hanem rendszeresítve legyenek. Mindehhez rá kell kattintanunk a fotónkra, és már meg is jelenik Archivált chatek címszó alatt. Ha pedig valakit frissen szeretnénk idetenni, akkor csak rá kell kattintanunk a beszélgetésre hosszan, majd az Archiválásra kattintani – innen egyébként bármikor visszahozható.

A másik nagyobb frissítés pedig, hogy a hangüzenetek küldésénél végre nem kell nyomva tartani a felvétel ikonját addig, amíg beszélünk: egy kattintással máris rögzíti a hangot a Messenger. Ráadásul ez hamarosan az Instagramon is elérhetővé válik.

Ha már Instagram: mostantól megnézhetjük, hogy az ismerőseink látták-e az üzenetünket. Ahogy a képen is látszik, külön jelzés lesz az üzenetküldőnek arról, hogy a másik fél elérhető-e, és látta-e az üzeneteket.

Emellett még sok új témával és matricával bővültek az appok, köztük új, Star-Wars-univerzumot ünneplő csevegési hátterekkel, mivel május 4-én volt a nem hivatalos Star Wars-nap


A figyelmetekbe ajánljuk