telefon asztalon

Könnyebb lesz majd megszabadulni a kéretlen üzenetkérésektől. Emellett a rendszer a pedofilokra is jobban figyel majd egy algoritmus segítségével.


A Biztonságosabb Internet Napja alkalmából a Messenger közzétett egy posztot, amiben felhívja a figyelmet számtalan eszközre, amivel védettebbé tehetjük készülékünket és már elérhető az appban. Ugyanakkor számtalan újítás is érkezik majd, amikkel könnyebben megszabadulhatunk majd a kéretlen üzenetektől.

Könnyedén beállíthatjuk majd, hogy kitől kaphatunk üzenetet, üzenetkérést, illetve ki az, akitől még azt se. Sőt a tervek szerint idővel sokkal könnyebbé fog válni a kéretlen üzenetek gyors és egybeni törélese és az üzeneteket küldő felhasználók tömeges blokkolása rövid idő alatt. Emellett már ötletelnek rajta, hogyan tudják a zaklatást bejelentő funkciót picit hatékonyabbá tenni, a felhasználók számára jobb kommunikációt nyújtva a bejelentés státuszáról.

Emellett pedig dolgoznak egy olyan algoritmuson is, ami figyelni fogja a rendszeren belül azokat a felnőtt személyeket, akik szokatlanul sok üzenetet vagy barátkérőt küldenek kiskorúaknak. Ezzel pedig sikeresebben kiszűrhetik a pedofilokat, akik az online térben vadásznak gyerekekre. A rendszer figyelni fogja majd ugyanis az ezzel kapcsolatos gyanús tevékenységeket a Messengerben.

(Forrás: Engadget)

A figyelmetekbe ajánljuk