Mercedest tervez a Louis Vuitton kreatív agya

A világ egyik legbefolyásosabb kreatív szakembere, Virgil Abloh ezúttal a Mercedes-Benzzel fogott össze a pandémiában károsult művészek érdekében.


Modern polihisztor

mercedes-benz.com

Virgil Abloh, a Louis Vuitton művészeti vezetője igazi multitálentum: építész, DJ, egy saját divatházzal rendelkező dizájner és persze művész. Ez utóbbi képességére épít a Mercedes-Benz, kollaborációjuk keretében ugyanis Abloh az autótörténelem egyik ikonikus darabját, a G-Wagen terepjárót álmodja újra a Project Geländewagen keretein belül.

Az időzítés nem véletlen: a G-osztályos Mercedes tavaly ünnepelte megalkotásának 40. évfordulóját, de a koronavírusnak is nagy szerepe van benne. Az akcióval a vállalat (és persze Abloh maga is) segíteni szeretne a vírus miatt nehéz helyzetbe került művészeknek: az újratervezett autó egy modellméretű replikájáért aukció indul, a melynek teljes bevételét művészeti alapítványoknak ajánlják fel. A szerencsés nyertes a modellautó mellett egy személyes beszélgetést is nyer az inspiráló szakemberrel.

Hogy vajon hogy fog kinézni a Virgil Abloh-féle G-Wagen?

mercedes-benz.com

Erről egyelőre sejtelmünk sincs, a leleplezésre ugyanis egy a Mercedes oldalán streamelt eventen kerül majd sor szeptember 8-án, 16 órakor.

Forrás: Mercedes Benz

Szerző: Tomanicz Éva

A figyelmetekbe ajánljuk