Megújultak a legnépszerűbb Land Rover szabadidő-modellek

Megújultak a legnépszerűbb Land Rover szabadidő-modellek

Takarékosabb, komfortosabb, digitálisabb.


A Land Rover legkeresettebb kompakt szabadidőjárművei, a stílusos és karakteres Range Rover Evoque és a praktikus és sportos Land Rover Discovery Sport az új, hybrid hajtásláncoknak és az ultramodern szórakoztató- és kezelőrendszernek köszönhetően mostantól nemcsak takarékosabbak, de a legkorszerűbb kényelmi megoldások mellett a digitális csatlakozás még magasabb szintjét is kínálják a kalandozások szerelmeseinek.

A számos technológiai újítás mellett a legizgalmasabbnak természetesen a mindkét modell esetében teljességgel újragondolt, a legkorszerűbb követelményeknek is eleget tévő hajtásláncok ígérkeznek. Az eddigi benzines és dízel meghajtások mellett ezentúl ugyanis mindkét típus elérhető P300e plug-in hybrid változatban is, amely a fenntarthatóbb, takarékos, kompakt luxus-szabadidőjárművet kereső vezetők igényeit elégíti ki.

Az eddigi leginnovatívabb Land Rover hajtáslánc, amely a belső égésű motor és a villanymotor kombinációjával optimális hatásfokot és teljesítményt eredményez, így a két technológia legjavát kínálja a legkedvezőbb üzemanyag-fogyasztás mellett. A jármű elektromos üzemben szinte teljesen némán halad, csak a hátsó kerekeket hajtva, míg szükség esetén a precíz, kompromisszumokat nem ismerő plug-in hybrid hajtáslánc magabiztosan birkózik meg az off-road kihívásokkal is, hiszen az egyedülálló vezetési élményről a benzin- és a villanymotor harmonikus és zökkenőmentes együttműködése gondoskodik.

A két közkedvelt szabadidőautó mostantól két átdolgozott, takarékos, új generációs, négyhengeres Ingenium dízelmotorral is rendelhető, mindkettő mild hybrid (MHEV) technológiával. A szíjhajtású indítómotort alkalmazó, akkumulátor-csomaggal kiegészített MHEV hajtáslánc képes visszanyerni a lassítás során más esetben elvesző mozgási energiát, amelyet elektromos energiává átalakítva a 48 voltos fedélzeti akkumulátorban tárol a rendszer. Mindez finomabb start-stop funkciót biztosít és optimális üzemanyag-fogyasztást eredményez, így ügyfeleink anélkül élvezhetik a villanyosított járművek előnyeit, hogy autójukat külső áramforrásból kellene tölteniük.

A 165 és 200 lóerős teljesítményszinten választható erőforrások egyszerre takarékosabbak és erősebbek közvetlen elődeiknél: CO₂-kibocsátásuk akár 168 g/km, üzemanyag-fogyasztásuk pedig akár 6,4 l/100km.

A Range Rover név immár öt évtizede képvisel

Az idén ötvenedik születésnapját ünneplő Range Rover család kompakt szabadidőjármű kínálatának csúcsán elhelyezkedő, új Range Rover Evoque Autobiography azt a kifinomultságot és fényűzést testesíti meg, amelyet a Range Rover név immár öt évtizede képvisel. Az Evoque most először háromhengeres, 1,5 literes Ingenium benzinmotorral (P160) is rendelhető; a nyolcfokozatú automata sebességváltóval szerelt hajtáslánc takarékos, mégis kifinomult belépést biztosít a modell világába. A fejlett, háromhengeres P160 erőforrás – amely megegyezik a P300e plug-in hybrid hajtáslánc belső égésű komponensével – legnagyobb teljesítménye 160 lóerő (118kW), maximális forgatónyomatéka 260 Nm. Könnyű szerkezetének és elsőkerék-hajtásának köszönhetően a motor a lenyűgöző teljesítmény és a csekély üzemanyag-fogyasztás meggyőző kombinációját kínálja. A Discovery Sport és az Evoque vásárlói továbbra is benzinmotorok széles kínálatából választhatnak; a P200, P250 és P300 erőforrásokat egytől egyig mild hybrid (MHEV) technológia teszi takarékosabbá.

Mindkét modell alapjaiban megújult digitális felhasználói élményt biztosít, köszönhetően az ultramodern Pivi szórakoztató rendszernek. A rendszer az indítás pillanatától kezdve rendelkezésre áll – mivel saját mobil adatkapcsolattal és saját akkumulátorral rendelkezik, késlekedés nélkül használatba vehető. A gépkocsi beépített adatkapcsolatának köszönhetően a fedélzeti szoftverek vezeték nélküli kapcsolaton keresztül, ingyenesen frissíthetők, akár a felhasználó által kiválasztott, előre ütemezett időpontokban. Így az ügyfelek mindig a legfrissebb térképeket, alkalmazásokat és jármű funkciókat vehetik igénybe, anélkül, hogy ehhez fel kellene keresniük márkakereskedőjüket.

Egyidejűleg két telefon csatlakoztatását támogató Bluetooth kapcsolat

Minden eddiginél egyszerűbb zene- és média lejátszási lehetőséget kínál a szórakoztató rendszer menüjébe most első ízben közvetlenül integrált Spotify alkalmazás, valamint az egyidejűleg két telefon csatlakoztatását támogató Bluetooth kapcsolat. Szintén rendelkezésre áll a jelerősítő funkcióval felvértezett, vezeték nélküli telefontöltő.

Az ügyfelek akár az érintőképernyőn keresztül is ellenőrizhetik a fedélzeti levegő minőségét, köszönhetően a vadonatúj, intelligens utastéri levegőszűrő rendszernek, amely kiszűri a levegőből a városi környezetben és nagy forgalmú helyeken gyakran előforduló, egészségre káros, apró szennyező részecskéket. A vadonatúj rendszer – amely a már korábban is elérhető utastéri levegő ionizálás szolgáltatást egészíti ki – nem csak az apró részecskéket, az allergén anyagokat és a virágport szűri ki a levegőből, de az erőteljes szagokat is képet távol tartani az utastértől.Ezek az új rendszerek a korábbról ismert ClearSight talajnézeti és visszapillantó technológiákat egészítik ki: az előbbi intelligens kamerák képét összefűzve jeleníti meg a motorházfedél alatti területet, míg az utóbbi a belső visszapillantó tükröt képes kiváltani videóképernyővel, így biztosítva jobb látási viszonyokat, a digitális és kényelmi megoldások mellett a biztonságnak is teret adva.

Cikkünk megjelenését a WAE kft. támogatta.

A figyelmetekbe ajánljuk