A tenger mélyén üledékben találtak egy organizmust, amely már 100 millió éve létezik. Úgy sejtik, ez a Föld legidősebb, még élő organizmusa. Összehasonlításként a legidősebb földi emlős egy 183 éves teknős.


Tudósok nemrég a Csendes-óceán mélyéről származó üledékből kinyertek 100 millió évesnél is idősebb mikroorganizmusokat, melyek régebb óta élnek, mint a dinoszauruszok. Az anyagmintából kiderült, hogy a mikrobák az óceánfenék alatt 80 méterrel éltek ennyi ideig, vagyis 5,7 kilométer mélyen a vízben – számol be róla a CNET.

A mikrobának szüksége van oxigénre a túléléshez, erre jutottak az üledék vizsgálatából, amiben találtak oxigént is. A talált mikroorganizmusban 9 különböző típusú baktériát találtak, a másfél éves inkubációs folyamatban a tudósokat meglepte, hogy elkezdtek fejlődni és változni a baktériák. Persze a legmeglepőbb az, hogy ennyire nyomorúságos körülmények között ilyen sokáig életben maradtak.

Friss

LEGO X Adidas – egy „sportcipő", amibe nem szívesen bújnál bele

A sneaker-rajongók egy újabb újdonsággal bővíthetik gyűjteményüket, bár ebben a „cipőben" aligha tudnának kényelmesen útra kelni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Idén is mindenkit vár Budapesten a Bar Show (x)

A Nyissunk Együtt! egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bártender Szövetség közötti együttműködésből jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a koronavírus-világjárvány következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Youtube/Sarah Lee

Világrekordot jelentő összegért kelt el egy pásztorkutya

Egy jó pásztorkutya aranyat ér.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk