Hol bujkál mostanában a remény, miről ismerhetjük föl, és hogyan ragadhatjuk meg? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a Hamu és Gyémánt magazin legújabb lapszámában négy közéleti szereplő segítéségével. Az ismert gasztrobloggert és szakácskönyvszerzőt, Mautner Zsófit is megkérdeztük.


Rendrakás

Hamu és Gyémánt

Az élet mely területén talál mindig reményt – többek közt ezt a kérdést is feltettük Mautner Zsófinak. „Az egyik a munka, és azon belül is az álmodozás, tervezgetés fázisa: megvan rá a bevált módszerem, hogy bármikor kreatív flow-állapotba tudjam hozni magam, ami könnyen kizökkent a nehezebb mentális helyzetekből. A másik ennek a szöges ellentéte: a teljes kicsekkolás. Ilyenkor pár napra elutazom a nagyszüleim régi falusi házába, az Alföld szívébe, Kunmadarasra. Leülök nagypapám régi karosszékébe, nézek ki a kertbe, kinyitom a szelepet a fejemben, és engedem, hogy a felesleges gondolatok kimenjenek rajta" – mondta el a szakácskönyvszerző a Hamu és Gyémánt magazinnak adott interjúban.

Egyszer fent, egyszer lent – nemcsak egy éven, egy hónapon, hanem akár egy napon belül is változhatnak az előjelek, állandó mozgásban tartva az életünket. Ez a hullámzás az elmúlt időszakra különösen jellemző volt. Hol bujkál a nehéz időkben a remény? Erről beszélgettünk Boldizsár Ildikóval, Mautner Zsófival, Stork Natasával és Szőnyi Ferenccel. Az interjúkat a Hamu és Gyémánt magazin tavaszi lapszámában találod.

Hamu és Gyémánt magazin már az újságárusoknál!

A Hamu és Gyémánt magazin tavaszi lapszáma április 9-től elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.


Friss

Egy vagyont spórolhatunk, ha elhagyjuk ezt a három szokást

Mindannyian álmodozunk luxusutakról, tengerentúli kirándulásról, vagy éppen egy saját otthonról, családról. Ehhez mind pénz kell, és a legtöbbünknek, de nem egyszer a jómódúbb embereknek is spórolni kell rá. A koronavírus-járvány okozta nehéz gazdasági helyzet miatt ez hatványozottan fontos, így az alábbiakban bemutatunk néhány olyan dolgot, amelyek mellőzésével nem kevés pénzt takaríthatunk meg.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk