Társadalmi kérdéseket feszeget új EP-jén a Massive Attack

A legendás formáció a karantén alatt hozott össze három új dalt három fontos témáról zenész kollégák, szakértők, és egy mesterséges intelligenciával alkotó vizuális művész bevonásával.


Alapjövedelem

A Massive Attack nem tétlenkedett a karantén alatt, hanem összehozott egy három dalos audiovizuális EP-t számos közreműködő segítségével. A szerzeményeket a koronavírus-járvány mellett Morus Tamás (Thomas More) 16. századi Utopia című műve inspirálta – számol be róla a Pitchfork.

Klímavészhelyzet

Az Eutopia című anyag három világméretű problémát dolgoz fel, amelyek a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt az együttes szerint egyre sürgetőbbé váltak. Ezeknek a kérdéseknek a feldolgozásához a téma szakértőit is segítségül hívták.

A klímaváltozással kapcsolatban a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény egyik szerzője, Christiana Figueres, a gazdasági egyenlőtlenségek és adókerülés problémáját az a leggazdagabb réteg szigorúbb szabályozását célul tűző adóreform mögött álló Gabriel Zucman professzor, míg az alapjövedelem kérdését Guy Standing közgazdász segítségével dolgozták fel.

Adóparadicsomok

Zenei fronton az Algiers, a Young Father, továbbá a tavalyi Kolorádó fesztiválon nálunk is fellépő Saul Williams segédkezett a Massive Attacknek, míg a vizuális részéért Mario Klingemann mesterséges intelligenciával alkotó vizuális művész felelt.

Forrás: Pitchfork

A figyelmetekbe ajánljuk