A Margarita egy tequilából, narancslikőrből és limeléből álló koktél, amelyet gyakran sóval a pohár peremén szervíroznak. Az italt jéggel felrázva, jéggel keverve (fagyasztott margarita), vagy jég nélkül szolgálják fel. Bár a Margaritát ma már sokféle pohártípusban felszolgálhatják, a sima hagyományos poharaktól kezdve és borospoharakon át, az italt hagyományosan a névadó margarita kehelyben szolgálták fel, amely a koktélpohár és pezsgőspohár különös keveréke.
Hozzávalók:
- 50 ml tequila
- 20 ml Triple Sec
- 15 ml frissen facsart lime-lé
Az előhűtött pohár szélét sóval krusztázzuk, de szigorúan csak a felét, hogy az illető, akinek készítjük tudja sóval is és anélkül is fogyasztani a koktélt. Az előhűtött shakerbe mérjük az összetevőket, ezt pedig jéggel alaposan összerázzuk,és duplán leszűrjük a pohárba.