Marcus Rashford

Marcus Rashford

Megrongálták Rashford emlékművét, a helyiek átalakították

A döntő után rasszista üzenetekkel firkálták össze Manchesterben az angol válogatott focistának emléket állító falat, de a helyiek szívecskékkel és pozitív üzenetekkel eltakarták, támogatásukról biztosítva a támadót, aki sokat tett a közösségért.


Akadnak olyan sportolók, akik az emberek szemében sokkal többek annál, mint amit a pályán elérnek, Marcus Rashford pedig egy közülük. A Manchester United utánpótlásából magát felküzdő angol támadó ugyanis évek óta aktívan visz egy étkeztetési programot rászorulóknak, a koronavírus-járvány alatt is rengeteg pénzt adakozott és gyűjtött arra, hogy rászorulókat etessen a baj közepén. Éppen ezért Manchesterben Rashford nem csak egy focista, ez pedig ismét bebizonyosodott.

Rashfordnak a szülővárosában ugyanis található egy hatalmas emlékfal, amin egy festmény látható róla egy idézettel tőle. Viszont miután a támadó az EB döntőben büntetőt hibázott, pár rasszista vandál ocsmányságokat firkált a meccs után erre a bizonyos falra, ami miatt másnap el kellett takarni a fal egy részét. Egy helyi nő viszont a letakart részre elkezdett szívecskéket ragasztgálni, amihez aztán egyre többen csatlakoztak, olyanokat írva cetlikre, mint testvér, hős és példakép. Végül egy lélekmelengető szolidaritásfallá változtatták az otromba üzeneteket.


A figyelmetekbe ajánljuk