mandalorian
Új királyt köszönthetünk az illegálisan sokszor letöltött sorozatok mezőnényben, hét évig ugyanis ugyanaz a sorozat vezette az ilyen felméréseket.


A TorrentFreak minden évben nyilvánosságra hozza, hogy az évben melyik sorozatot töltötték le a legtöbben illegálisan a BitTorrentet használva. Az elmúlt hét évben eddig mindig a Trónok harca nyerte ezeket a felméréseket, abszolút verve mindenkit ebben a nem túl dicsőséges versenyben. 2019-ben viszont véget ért a sárkányos fantasy, így eljött az ideje, hogy a kalózok új királyt avassanak, ez pedig a Disney+ Star Wars-sorozata, a Mandalorian lett.

Ezt a címet egyébként nagyban köszönheti annak is Mandalorian, hogy a Disney+ még mindig nem elérhető a legtöbb országban, így nincs is legális útja sok helyen, hogy az ember megnézhesse. Például nálunk, Magyarországon se elérhető még a szolgáltatás, ami decemberben lépte át a 80 milliomodik feliratkozóját, szeptember óta 13 millióval gyarapodva annak köszönhetően, hogy több dél-amerikai országba is megérkezett a streamingplatform. Összehasonlításként a Netflixnek jelenleg nagyjából 190 millió feliratkozója van.

A második legtöbbet kalózkodott sorozat a The Boys, aztán pedig a Westworld. A legtöbbet letöltött tíz sorozat közé befért még sorrendben a Vikingek, a Star Trek: Picard, a Rick és Morty, a The Walking Dead, a Stephen King alapján készült A kívülálló, a listát pedig a CW két szuperhőssorozata, az Arrow és a Flash zárja – számolt be róla a CNET.

A figyelmetekbe ajánljuk