Új királyt köszönthetünk az illegálisan sokszor letöltött sorozatok mezőnényben, hét évig ugyanis ugyanaz a sorozat vezette az ilyen felméréseket.


A TorrentFreak minden évben nyilvánosságra hozza, hogy az évben melyik sorozatot töltötték le a legtöbben illegálisan a BitTorrentet használva. Az elmúlt hét évben eddig mindig a Trónok harca nyerte ezeket a felméréseket, abszolút verve mindenkit ebben a nem túl dicsőséges versenyben. 2019-ben viszont véget ért a sárkányos fantasy, így eljött az ideje, hogy a kalózok új királyt avassanak, ez pedig a Disney+ Star Wars-sorozata, a Mandalorian lett.

Ezt a címet egyébként nagyban köszönheti annak is Mandalorian, hogy a Disney+ még mindig nem elérhető a legtöbb országban, így nincs is legális útja sok helyen, hogy az ember megnézhesse. Például nálunk, Magyarországon se elérhető még a szolgáltatás, ami decemberben lépte át a 80 milliomodik feliratkozóját, szeptember óta 13 millióval gyarapodva annak köszönhetően, hogy több dél-amerikai országba is megérkezett a streamingplatform. Összehasonlításként a Netflixnek jelenleg nagyjából 190 millió feliratkozója van.

A második legtöbbet kalózkodott sorozat a The Boys, aztán pedig a Westworld. A legtöbbet letöltött tíz sorozat közé befért még sorrendben a Vikingek, a Star Trek: Picard, a Rick és Morty, a The Walking Dead, a Stephen King alapján készült A kívülálló, a listát pedig a CW két szuperhőssorozata, az Arrow és a Flash zárja – számolt be róla a CNET.

Friss

A mexikói húsos palacsinta: a mennyei enchiladas

Az enchiladas egy kukorica-tortillába töltött húsos étel. Eredetileg a mexikói konyhából származik, és különböző hozzávalókkal töltik, többek között húsokkal, sajttal, babbal, burgonyával és zöldségekkel. Ezeket pedig chili alapú, illetve sajtszószokkal öntik nyakon. A jó hír, hogy ezt te is könnyedén elkészítheted a konyhádban!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Tompos Kátyát választották a legjobb színésznőnek New Yorkban

Szajki Péter Most van most című filmjét összesen öt díjjal jutalmazták a New York Film Awards-on. A fődíj mellett a filmnek ítélték a legjobb romantikus komédia, a legjobb eredeti történet díjait, emellett Tompos Kátya kapta a legjobb női főszereplő díját, míg Lovas Rozi a legjobb női mellékszereplői díjat.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Párt keresve érkezett Japánba Tajvanról egy szélesszájú orrszarvú

Tajvanról költöztettek át Japánba egy nőstény déli szélesszájú orrszarvút, hogy párra leljen.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk