vörös bor, bor, magyar bor

Magyar borokról tanítanak a világnak

A Decanter májusi számának különkiadásában a magyar borokkal ismerkedhetnek meg a világ borfogyasztói. A világ legismertebb borászati szaklapja az Egyesült Királyságban elérhető magyar borokat és az export szempontjából legfontosabb magyarországi borvidékeket mutatja be világszerte Toronyi Zsuzsa (Wines of Hungary UK) szervezésében, az Agrármarketing Centrum (AMC) támogatásával.


A magazin különszáma a magyar borok egyik legjelentősebb exportpiacának számító Egyesült Királyságon kívül, Európában és az Egyesült Államokban is elérhető lesz. Sőt, a magyar borokról szóló cikkek három hónapig kiemelt helyet kapnak a decanter.com-on és a különkiadáshoz készült weboldalon is. A magyar borok történetében ez az eddigi legnagyobb közönséget megszólító kampány.

Az informatív kiadványban helyet kap közel 60, az exportpiacokon jelen lévő bor részletes kóstolási jegyzetekkel, elérhetőséggel és árral. A szerzők bemutatják a piacon már jól ismert tokaji aszú és a száraz furmint mellett a legkiemelkedőbb száraz fehér-, rozé- és vörösborokat. Megismerkedhetnek az olvasók a Tokaji, Egri, Szekszárdi, Villányi és Balatoni borvidékkel. A magyar borok gasztronómiai szerepét étel-ital párosítással és budapesti borbár- és étteremajánlóval teszi még érdekesebbé a különkiadás.

A Decanter magyar mellékletének szerzői, Caroline Gilby Master of Wine, Oz Clarke OBE, Elizabeth Gabay Master of Wine, Harmath Csaba gasztronómiai tanácsadó, Czinki Tamás Master Sommelier, Mészáros Gabriella az Agrármarketing Centrum borszakmai tanácsadója és Ercsey Dániel borszakíró. A szakértők a magyar borokkal kapcsolatos élményüket, tudásukat és tapasztalatukat osztották meg a kiadványban.

Az AMC a magyar borok exportját szakmai támogatásával, borvidékeket bemutató kisfilmekkel, közösségi marketingeszközökkel és kiemelt kampányokkal támogatja. Ez a megjelenés az egyik legjelentősebb exportpiacon túl nemzetközi szinten is segíti a magyar borok exportját és széleskörű megismerését.A cikk a VinCE Magazin 2020/12 decemberi lapszámában jelent meg.

A figyelmetekbe ajánljuk