werkfotón Axente Vanessa fotózáson
Hamu és Gyémánt / Tokaji Balázs

Interjú Axente Vanessával: „A legfontosabb, hogy az értékeiddel tisztában legyél”

Lassú vagy gyors? – tettük fel a kérdést Axente Vanessa szupermodellnek, aki munkája révén gyakorlatilag a világ minden nagyvárosába eljutott már. Tizennégy éves kora óta dolgozik, az állandó pörgés mellett azonban ő is vallja: néha kell egy kis áramszünet.


Szöveg: Pellek-Szakszon Réka

Axente Vanessa több mint tíz éve, hogy meghódította a nemzetközi divatvilágot, és azóta is a világ egyik legkeresettebb modellje. Mindemellett az üzleti világban is megvetette lábát, amikor tavaly ősszel alapítótársával Nimisha Gupta-val, létrehozták az ESSA World életmód márkát, mely az egészségmegőrzést és a természetes szépséget támogató étrend-kiegészítőket tartalmaz. Kíváncsiak voltunk, hogyan fér meg életében a gyorsaság és a lassúság kettőse:

„Inkább a lassúságot szeretem, ennek ellenére gyors életet élek. Amikor dolgozom, minden nagyon pörgős, viszont ha véget ér egy munka, hirtelen lelassul a tempó. A Covid-járvány kezdetekor öt hónapig nem tudtam dolgozni: előtte épp a kiégés szélén álltam, úgyhogy nekem jól jött a kényszerpihenő. Azóta tudatosan figyelek rá, hogy legyenek időszakok, amikor fel tudok töltődni. A nap végén például nekem segít, ha leteszem a telefonom, és teljesen mással foglalkozom, nem stimulálom magam digitális ingerekkel.”

A modellkedés tartogat időközönként lelassulást is, vagy csak a gyorsaság dominál ezen a téren? 

Ha egyedüli modellként dolgozom egy adott szetten, akkor a délelőtti fotózás után ebédelni is úgy ülök le, hogy van húsz percem bedobni valamit, és utána rögtön smink, haj, és folytatjuk. Ha más modellekkel együtt dolgozunk, akkor egy kicsit több időm van, de ilyenkor sem unatkozom. A beosztásom viszont sajnos teljesen kiszámíthatatlan. Van olyan, hogy heti kétszer ülök repülőn, és utazom egy-egy projekt miatt valahova, de előfordul az is, hogy egy hónapig nincs munka. Kiszámíthatatlansága ellenére a modellkedés egy idő után monotonná válik, és úgy éreztem, hogy nem kapok semmi újat. Most már azonban vannak más elfoglaltságaim is: elsősorban a saját brandemet, az ESSA Worldöt építem, közben pedig épp egy lakásfelújítás közepén is vagyok.

Hamu \u00e9s Gy\u00e9m\u00e1nt 2022 t\u00e9li lapsz\u00e1mHamu és Gyémánt

Az Axente Vanessával készült teljes interjút keressétek a Hamu és Gyémánt téli lapszámában, amely elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk