A Jupiter és a Szaturnusz együttállása közel 400 év után ma következik be először. A Biblia szerint Kr. e. 7-ben ez a jelenség jelezte a Megváltó születését.


Korábban már írtunk róla, hogy a két bolygó látványosan közelít egymáshoz: november elején a csillagoknál sokkal ragyogóbban tűntek fel az éjszakai égbolton A planéták teljes együttállására ma végre sor kerül, így délután 4 és este 6 óra között bárki megcsodálhatja a Betlehemi csillagot.

A mai nap azonban nem csak a biblikus jelenség fontos asztrológiai szempontból: december 21. a téli a napforduló napja, amely a népi hagyományok szerint átsegít bennünket a rossz, viszontagságos helyzeteken, valamint új dolgokat hoz számunkra. Ezen a napon békesség és szeretet köszönt be. Nem véletlen, hogy ezt az időszakot számos kultúrában ünnepségek kísérik, mint például a zsidó hanuka, vagy a kelet-ázsiai tungcse-fesztivál.

A téli napforduló a Föld északi féltekén a csillagászati tél kezdetét jelenti. Egészen addig a Nap északról délre halad, utána pedig délről észak felé kezd mozogni, és az év legrövidebb nappalát, következésképpen a leghosszabb éjszakát eredményezi az északi féltekén.

Különös, hogy pont a változásokat hozó téli napfordulón jelenik meg az égen a Betlehemi csillag, amely több mint kétezer éve a Halak csillagképben feltűnve jövendölte meg Krisztus születését.

via Femcafe.hu

Friss

A Louis Vuitton is csatlakozik az űrturizmushoz? – futurikus divatbemutatót tartottak

A vírusnak köszönhetően az idei nyár és a vele járó külföldi utazások sem történnek zökkenőmentesen. A Louis Vuitton házának kreatív igazgatója, Nicolas Ghesquière pedig éppen ezért gondolt arra, hogy az egzotikus tengerpartok helyett inkább az űrbe repíti az embereket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

10 dolog, amit tudnod kell, mielőtt kimész a Rosaliára (X)

„Hogy készül a rosé? Rózsaszín szőlőből!" Az efféle válasz ma már ritka – egyébként valóban elhangzott egy kóstolón –, a rosék töretlen népszerűségének és a minőségi termelőknek köszönhetően a fogyasztók is egyre inkább tisztában vannak ezzel a borstílussal. Az alapokat azért nem árt újra átvenni, és persze néhány csemegét is kínálunk rosészótárunkban.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Dűlőválogatás Furmint és kacsamáj – az elegáns nyári vacsora

Jó minőségű bort fogyasztani nem csak presztízs, hanem öröm is. A bor napi – természetesen mértékletes – fogyasztásának ráadásul pozitív élettani hatásai is vannak; ez élményt pedig tovább fokozhatjuk az adott borhoz tökéletesen illő ételekkel. Cikksorozatunkban arra szántuk el magunkat, hogy a gondosan válogatott borokhoz izgalmas fogásokat ajánljunk – tesszük mindezt a VinCE KLUB kiváló minőségű tételeivel. Ez itt a Borvacsora.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk