betlehemi csillag éjszakai égbolt szaturnusz és jupiter bolygóegyüttállás

A Jupiter és a Szaturnusz együttállása közel 400 év után ma következik be először. A Biblia szerint Kr. e. 7-ben ez a jelenség jelezte a Megváltó születését.


Korábban már írtunk róla, hogy a két bolygó látványosan közelít egymáshoz: november elején a csillagoknál sokkal ragyogóbban tűntek fel az éjszakai égbolton A planéták teljes együttállására ma végre sor kerül, így délután 4 és este 6 óra között bárki megcsodálhatja a Betlehemi csillagot.

A mai nap azonban nem csak a biblikus jelenség fontos asztrológiai szempontból: december 21. a téli a napforduló napja, amely a népi hagyományok szerint átsegít bennünket a rossz, viszontagságos helyzeteken, valamint új dolgokat hoz számunkra. Ezen a napon békesség és szeretet köszönt be. Nem véletlen, hogy ezt az időszakot számos kultúrában ünnepségek kísérik, mint például a zsidó hanuka, vagy a kelet-ázsiai tungcse-fesztivál.

A téli napforduló a Föld északi féltekén a csillagászati tél kezdetét jelenti. Egészen addig a Nap északról délre halad, utána pedig délről észak felé kezd mozogni, és az év legrövidebb nappalát, következésképpen a leghosszabb éjszakát eredményezi az északi féltekén.

Különös, hogy pont a változásokat hozó téli napfordulón jelenik meg az égen a Betlehemi csillag, amely több mint kétezer éve a Halak csillagképben feltűnve jövendölte meg Krisztus születését.

via Femcafe.hu

A figyelmetekbe ajánljuk