szerelem, love bombing

Love bombing: avagy mi a különbség a birtoklás és az udvarlás között?

Amikor először találkozol valakivel és elkezd udvarolni, folyton dicsér és szórakoztat az rendkívül izgalmasnak tűnhet. Ha szeretettel és csodálattal árasztanak el az különösen felemelő. A love bombing azonban egy teljesen másik történet. Ez akkor történik, amikor valaki manipulációs technikaként eláraszt téged szeretetteljes szavakkal, tettekkel, hogy elérje azt, amit akar. Íme néhány jel, amik erre utalhatnak.


Ajándékhegyek

A szeretettel való bombázás gyakran túlzó gesztusokkal jár. Például nem odaillő ajándékokat küldenek neked a munkahelyedre (egy helyett például tucatnyi csokrot), vagy drága repülőjegyeket vesznek egy nyaraláshoz, és általában nem fogadják el a nem-et válaszként. Persze ez nem azt jelenti, hogy ha az ember a párjának drága ajándékot ad az probléma. De ha ez rendszeresen megtörténik és ráadásul egyszerre több mindent kap az ember, az gyanús lehet.

Mindez sokáig ártalmatlannak tűnhet, de a lényeg az, hogy manipulálják az embert, hogy azt higgye, tartozik valamivel. Leggyakrabban a love bombingot a nárcisztikus azzal a szándékkal végzi, hogy magához vonzza és irányítása alá vonja azt a személyt, akit meg akar szerezni.

Nem tudják abbahagyni a bókolást

Mindannyian vágyunk a csodálatra, de az állandó dicséret egy idő után zavaróvá válik. Ha valaki pedig már egészen rövid idő után kifejezi végtelen szerelmét, az egy óriási intő jel lehet.

Övéké a figyelem

Shutterstock

Ha nem rá koncentrálsz, akkor dühös lesz. Duzzog, amikor a barátaiddal telefonálsz, vagy nem hajlandó elmenni, miután azt mondtad, hogy másnap korán kell munkába menned. Ezen felül nyomást gyakorolhat rád, hogy siettesd a dolgokat és nagy terveket szőjj a jövőre nézve. Olyan dolgokat említ, mint a házasság vagy az összeköltözés, amikor még csak rövid ideje ismeritek egymást. Amikor pedig megpróbálod megkérni, hogy lassítson, továbbra is megpróbál manipulálni, hogy megkapják, amit akarnak. Aki viszont jogosan törődik veled, az tiszteletben tartja a kívánságodat, és visszalép. Hiszen az igazi szerelem nem tolakodó.

Kiegyensúlyozatlannak érzed magad

A love bombing elsőre mámorító érzés lehet, de az is előfordulhat, hogy egy kicsit nyugtalannak érzed magad tőle. Figyelj ezekre a szorongó érzésekre. Fontos, hogy ráhangolódj az intuíciódra, így tájékozódhatsz, ahelyett, hogy elragadna ez a taktika.

Telefon

Az sem túl egészséges, hogy ha a nap 24 órájában folyamatosan írogat és hívogat. Persze az érdeklődés jóleső dolog, de ennek is megvan a határa, ami után inkább nyomasztóvá válik a túlzott figyelem.

A figyelmetekbe ajánljuk