ember n;zi a mona lis't a telefonj'n

Járd be a világ egyik leghíresebb múzeumát anélkül, hogy fel kellene kelned a kanapédról!


Ha te is annak a többségébe tartozik az emberiségnek, akinek még sosem állt módjában elmenni a Louvre-ba, akkor eljött most a te időd! A francia művészeti múzeum ugyanis most elérhetővé tette a teljes gyűjteményét online, ami 480.000 műalkotást jelent.

Mona Lisa

Unsplash/Zach Dyson

Az ezen a linken elérhető weboldalon kategóriákra vannak osztva a műtárgyak, szóval akár azt is eldönthetjük, hogy szobrokat, vagy festményeket akarunk nézni, továbbá melyik korszakból. De könnyen rá is kereshetünk művészekre vagy alkotásokra. Ráadásul online több is elérhető, mint személyes látogatás esetén. Ugyanis a kölcsönben levő, vagy éppen raktárban tartott darabok is szerepelnek az adatbázisban.

Jean-Luc Martinez, a múzeum vezetője ezt mondta közleményében annak kapcsán, hogy kinyitotta az intézmény a kapuit mindenki számára virtuálisan:

Ma a Louvre leporolja a kincseit, még a legkevésbé ismerteket is. Most először bárki hozzáfér a teljes kollekcióhoz egy számítógép vagy okostelefon segítségével, teljesen ingyen, függetlenül attól, hogy éppen ki van-e állítva a múzeumban, vagy kölcsönben van, esetleg a raktárban. A Louvre teljes kulturális öröksége egy klikkre van. Egészen biztos vagyok benne, hogy a digitális verziói majd arra inspirálják az embereket, hogy eljöjjenek megnézni élőben is.

(Forrás: designboom)


A figyelmetekbe ajánljuk