Ugyanakkor alaposan a zsebébe kell nyúlnia annak, aki személyesen is meg akarja csodálni a kollekciót.


Nem kevesebbet állít Michel-Jack Chasseuil, mint hogy ő rendelkezik a világ legértékesebb kollekciójával, és ha már ez így van, nem is szeretné rejtegetni. A tavalyi évet arra használta fel, hogy egy 350 m 2 -es termet építtessen saját ingatlana alá, ahol ki tudja állítani a több mint 50 ezer palackot számláló borgyűjteményét.

„A borok Louvre-ja" koncepciót már régebb óta szeretné megvalósítani, ha minden jól megy, a nyáron meg is nyitja kapuját a létesítmény az érdeklődők előtt. Az alaptőkét könnyedén megteremtette pár palack bor eladásával, amelyeket a 60-as évektől kezdve gyűjt, még mielőtt a milliárdosok felsrófolták volna az árakat.

Az egyedülálló kollekciót korábban neves személyek és kínai milliárdosok is gyakran megcsodálták – egyikük nem kevesebb mint 50 millió eurót ajánlott a gyűjteményért, amit Chasseuil visszautasított. 2014-ben fegyveresek ejtették túszul, eltörték több ujját is annak reményében, hogy elárulja a pinceajtó titkos kombinációját – végül öt embert tartóztattak le az akcióért.

A kiállítás valószínűleg felteszi a borvilág térképére La Chapelle-Bâton városkáját, annak ellenére, hogy a belépőjegy 500 euróba, vagyis majdnem 180 ezer forintba kerül majd.

(A cikk eredeti verziója a VinCE Magazinban jelent meg.)


Friss

A Netflix megcsinálta az Álarcos Énekes randiverzióját

Egészen bizarr koncepció. A felek olyan vakrandikra mennek, ahol mindkét fél el van maszkírozva.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk