Hibás konstrukció, mégis 44 millió forintba kerül a világ legértékesebb játékautója

Nem csak a legértékesebb, hanem minden valószínűséggel a legdrágább is az az 1969-es Hot Wheels-hippibusz, ami ráadásul csak egy prototípus volt el később el nem indult sorozathoz.


Mindösszesen csak 144 darab készült a miniatürizált Volkswagen-buszból, amit ma már 150 ezer dollárt, azaz körülbelül 44 millió forintot ér – derül ki a CNN beszámolójából, amiből azt is megtudhatjuk, hogy a modell 51 évvel ezelőtt, 1969-ben készül, vagyis a Hot Wheels-széria második évében.

Beach Bomb típusú hippibuszt 1:64 arányban kicsinyítették le, hátsó ablakát pedig kilógó szörfdeszkákkal dobták fel. Ezzel így önmagában nincs is gond, ám fenékrész tömege annyira megváltozott a deszkától, hogy Hot Wheels-kisbusz – ahogy kirobbant a narancssárga pályáról – rendszeresen eldőlt. Próbáltak ugyan utólag változtatni a konstrukción, ám a Beach Bomb később sem maradt pályán.

A tervezők végül úgy döntöttek, hogy inkább a kocsi oldalára helyezik a szörfdeszkákat. Az eredeti verzió nem került kereskedelmi forgalomba, így a vállalat dolgozói vehették meg a különféle színezésű miniatűr VW Beach Bombokat, akik aztán tovább is adtak a játékautón. Így került mindkét rózsaszín példány – ebből a verzióból csak kettő darab készült – az egyik legnagyobb Hot Wheels-gyűjtő, Bruce Pascal tulajdonába.

A figyelmetekbe ajánljuk