lionel messi

Lionel Messi

Hivatalos: Messi elhagyja a Barcelonát

Sokáig úgy tűnt, hogy meg tudtak egyezni egymással a felek, aztán váratlanul jött a bejelentés.


Az átigazolási hírek királya, Fabrizio Romano korábban arról számolt be, hogy bár Lionel Messi jelenleg klub nélkül van, miután hivatalosan lejárt a szerződése a Barcelonával, de már mindenről megállapodott a klubbal. Aztán váratlanul arról számolt be, hogy a hosszabbítás igen komoly problémába ütközött váratlanul, amin dolgoznak a felek. De ezen a ponton még mindenki arra számított, hogy idővel összejön úgyis a dolog.

Aztán jött a hír tőle, amire senki nem számított ezen előzmények fényében, hogy Messi végül mégiscsak távozik ennyi év után a Barcelonától, hiába győzte meg a régiúj elnök, Joan Laporta. Nem sokkal később pedig a klub hivatalos közleményben is megerősítette a dolgot, a La Liga új szabályozásaira hivatkozva a döntés okaként.

Annak ellenére, hogy megállapodás született a Barca és Leo Messi között, miután mindkét fél egyértelmű szándéka volt az új szerződés, sajnos lehetetlenség kivitelezni gazdasági és strukturális akadályok miatt.

Egyébként a Real Madrid is kiadott egy közleményt, élesen kritizálva a La Liga legújabb szabályozását, ami igencsak szűk keretek közé szorítja anyagilag a csapatokat.


A figyelmetekbe ajánljuk