Liechtenstein

Négy dolog, amit ki ne hagyj, ha Liechtensteinben jársz!

Liechtenstein az Alpokban, a Felső-Rajna völgyében található, Ausztriával és Svájccal határos fejedelemség. Európa negyedik legkisebb országa. Az Alpokban való elhelyezkedése miatt nem meglepő, hogy területének több mint fele hegyvidék. Fővárosa Vaduz, hivatalos nyelve a német, pénzneme azonban a svájci frank. S bár kicsi és furcsa, ezek ellenére rendkívül gyönyörű.


Túrázás a Liechtenstein Trail-en

Ha igazán meg akarod ismerni ezt a gyönyörű országot, vedd fel a túracipődet, és fedezd fel a 47 mérföldes Liechtenstein Trail-t. Liechtenstein valóban a túrázók paradicsoma, és közel 250 mérföldnyi túraútvonal húzódik mind a 11 településén.

A legdélebbi Balzers településen, egy domboldalon álló nevezetesség a Gutenberg-kastély. A vár a középkorban templomként és temetőként funkcionált, és bár évszázadokra romba dőlt, 1905 és 1912 között restaurálták. A kastélyhoz a közeli faluból gyalogosan is el lehet jutni.

Liechtenstein vidéki múltja

Bár Liechtenstein jelenlegi gazdagsága a banki és pénzügyi szolgáltatásokból származik, mégiscsak egy vidéki ország, ahol a múlt századokban a földművelés volt a jellemző. Ha már Schellenbergben jársz, ragadd meg az alkalmat, és látogass el a Parasztmúzeumba, amely egy parasztházban található, amelyet 1518-ban építettek.

Curta

Gondolkoztál már azon, hogy milyen volt az írás és a könyvelés világa a számítógépek megjelenése előtt? A Schaan/Vaduzban található Számológép- és Írógépmúzeumban ez kiderül.

És vidd el a gyerekeket is, hogy lássák, hogy milyen volt az élet az internet előtt! Ebben a mesés múzeumban több mint 250 antik írógép és számológép található. Köztük van a híres Curta, a világ legkisebb mechanikus számológépe (amelyet Liechtensteinben terveztek és gyártottak), valamint az Enigma kódoló gép, amelyet a német hadsereg használt a második világháború alatt.

Hercegi borok

Liechtenstein hercege, II. János Ádám nem csak kastélyokat, felbecsülhetetlen értékű műkincseket és bankokat birtokol, hanem szőlőültetvényeket is, te pedig megkóstolhatod herceg termékeit. A Herawingert borászat Vaduzban, a Rajna-völgy egyik legjobb bortermő vidékén található, s a délnyugati lejtőknek és az enyhe éghajlatnak, valamint a kiváló talajnak köszönhetően első osztályú és isteni finom pinot noirt és chardonnay-t termel.

A figyelmetekbe ajánljuk