Már tavaly benyújtotta a szabadalmi kérvényt a kínai techóriás.

Lézertechnológiát használva töltené telefonjait, valamint egyéb eszközeit a Huawei, ezzel pedig megvalósítaná az abszolút vezeték nélküli töltést, amelyhez még töltőpadra sem lenne szükségünk – olvasható a Android Authotory cikkében.

A valóságban ez valahogy úgy nézne ki, hogy telefonunk szinte azonnal tölteni kezdene, amint belépünk egy adott helységbe. A kérvény arra is kitér, hogy egy biztonsági funkció arra is ügyelne külön, hogy az emberek szemére, valamint háziállataikra ne legyen negatív hatással a lézer útja.

A Huawei szerint a lézerrel való töltésre még legalább három telefongenerációt kell várnunk, de ez nem meglepő, hiszen egyelőre még a töltési sebesség, és az egyidejűleg tölthető eszközök száma sem tisztázott.


Friss

MIT

Olyan arcmaszkot terveznek, ami elpusztítja a koronavírust

A hagyományos arcmaszkok ugyan hatékonynak bizonyultak a koronavírus terjedésének mérséklésében és csökkentik a fertőzés kockázatát, azonban nem nyújt száz százalékos védelmet. A Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói azonban egy lépéssel többet szeretne: olyan maszkot, ami inaktiválja a vírusokat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk