A Lego McLaren F1-es modellautója.

Közös modellt dobott piacra a Lego és a McLaren F1-es csapata

A Forma–1-rajongóknak mostantól saját McLaren-Lego autójuk lehet.


A közelgő szezon előtt a Lego és a McLaren Forma–1-es csapata közös projektbe kezdett. Az együttműködés eredményeként egy F1-es autó miniatűr változatát alkották meg, amelyet a McLaren MCL35M és annak papaya fényezése ihletett.

A mindkét márka mérnökei által tervezett Technic McLaren F1-autó igencsak részletgazdagra sikeredett. Összesen 1432 darabból áll, így a rajongóknak garantáltan több órányi építkezéssel kell kalkulálniuk.

A modellautó számos kulcsfontosságú jellemzőt mutat be, beleértve a bonyolult V6-os hengeres motort, mozgó dugattyúkkal, kormányzással, felfüggesztéssel és differenciálzárral.A több mint 12 cm magas, 65 cm hosszú és 26,5 cm széles modell az összes olyan szponzormatricával rendelkezik, amely az igazi F1-es versenyautón is megtalálható.

Lego


Azoknak, akik abban reménykednek, hogy hamarosan megpillanthatják a márka új versenyautóját, még egy kicsit várniuk kell. A Technic modell megjelenése olyan találgatásokhoz vezetett, hogy az idei McLaren, az MCL36 alapján készülhet. Az autógyártó versenyrészlege azonban eloszlatta ezt a pletykát, mondván, hogy a LEGO Technic modellje egy általános, 2022-es ihletésű autó képét mutatja, amely a McLaren 2021-es festését használja.

A modell ára 179,99 dollárra (56 000 forint) rúg.

Forrás: RobbReport

A figyelmetekbe ajánljuk