római colosseum legóból egy asztalon egy szobában

A LEGO új, eddigi legnagyobb készlete nem több, mint 9036 elemből áll, és a római Colosseumot formálja meg.


A legnagyobb LEGO-sorozat korábbi rekordere a Star Wars-ból ismert 7541 darabos Millennium Falcon, azaz a Harrison Ford alakította Han Solo Ezeréves Sólyom nevű űrhajója volt, amelyet még 2017-ben jelentett be a cég

A legújabb csúcstartó azonban nem a csillagok közé kalauzol el, hanem a történelembe repít vissza minket, és lehetővé teszi, hogy bárki otthona kényelméből látogathassa meg Olaszország egyik legikonikusabb nevezetességét, a Colosseumot.

Mivel a készlet a ma is ismert nevezetességre épül, benne foglalva a földrengések és természeti katasztrófák csaknem 2000 éves rombolását, ez az összeállítás közel sem olyan színes, mint a Millenium Falcon volt. A szett nagy része mindössze három különböző tégla árnyalatból épül fel. A lényeg ez esetben nem is az, hogy minél mutatósabb darabot rakhassanak ki a játékosok, hanem hogy magára az építésre koncentráljanak. A készítők ugyanis a lehető legnagyobb részletességgel tervezték meg az épület LEGO mását, így annak tulajdonosa is alaposan megismerheti az építményt.

Éppen ebből a célból a játék most egyetlen figurát sem tartalmaz, sem turisták, sem ókori gladiátorok nem járnak hozzá.

A Colosseum hatalmas LEGO mása a 2016-os kiállításon.

Getty Images /Chicago Tribune

A LEGO egyébként korábban már megalkotta a római Colosseumot: négy évvel ezelőtt a chicagói Tudományos és Ipari Múzeum Brick by Brick, azaz Tégláról téglára nevű kiállítására tervezte meg a kolosszális építmény hatalmas mását. A kiállítás egyébként mérnöki csodák tucatját tartalmazta LEGO-ból.

A figyelmetekbe ajánljuk