Egy 16 éves magyar fiatal terveiből készül új LEGO-készlet

Egy 16 éves magyar fiatal terveiből készül új LEGO-készlet

Egy működő csocsóasztalt lehet majd megépíteni a játékkockák segítségével.

A LEGO Ideas a LEGO egyik kezdeményezése, amelyben bárkinek lehetősége van beküldeni a kockákból megépített ötletét, amely egy jó terv után életre kel a játék tervezői által. Így tett a 16 éves Fehérvári Donát is, aki egy csocsóasztalt töltött fel az Ideas weboldalára még februárban. A LEGO-nak pedig bejött az ötlet: az új készletet Dániában a napokban jelentették be.

LEGO Ideas

Ahogy írják, a mozgatható, játékra is alkalmas csocsóasztal tervét Fehérvári Donát a sport tematikájú felhívásra készítette el. A We Love Sport! témában olyan készletek ötleteit várták, amelyekkel a játékkocka rajongói kifejezhették a sport iránti szeretetüket.

A magyar fiatal tervét nemcsak a 10 legjobb ötlet közé választották, de a nemzetközi rajongói közönségtől is az ő modellje gyűjtötte be a legtöbb szavazatot.

Bár a közönség számára Fehérvári Donát terve volt a leginspirálóbb, a cég tervezői minden ötletet megvizsgáltak, hogy melyik lenne leginkább alkalmas arra, hogy valódi készlet formájában is megjelenjen. A csocsóasztal terve őket is meggyőzte, így pár hónap múlva már hivatalos készlet formájában lesz elérhető.

A LEGO közleménye kiemelte, hogy nem ez az első magyar siker a kezdeményezés történetében: legutóbb 2019-ben szintén egy magyar fiatalember ötlete nyomán Mickey egér ikonikus gőzhajója kerülhetett a polcokra egy különleges készlet formájában.

A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban. A cég ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, termékeit világszerte több mint 140 országban értékesítik. Magyarországi leányvállalatát 2008-ben hozta létre Nyíregyházán, ahol jelenleg mintegy 3000 dolgozóval állítja elő a játékokat – áll az összegzésben.


A figyelmetekbe ajánljuk