Kazuyoshi Miura a legidősebb aktív játékos már most, aki valaha professzionális meccsen pályára lépett.


Egészen hihetetlen, de a Yokohama FC csatára, Kazuyoshi Miura már 53 éves és még mindig aktív labdarugó a japán elsőosztályban. Ilyen idősen még egyetlen játékos se továbbra is aktív a profik között. Klubja pedig további egy évre meghosszabbította lejáró szerződését, a következő szezonja már a 36. lesz zsinórban.

Miura még 1986-ban mutatkozott be a brazil Santosban, aztán megjárt egy rakás brazil klubot, egy rövid időre a 90-es évek környékén Európában is megfordult a Genoánál és a Dinamo Zágrábnál, de Ausztráliában is megfordult 2004-ben. Mostani klubjában eddig összesen 277 meccset játszott és 27 gólt rúgott. 1990 és 2000 között a japán nemzeti válogatottnak is a tagja volt, 89 meccsen 55 góljával szépen is termelt a nemzeti csapatban.

Mindössze pár éve döntötte meg egyébként az örökrekordot, amit az angol Stanley Matthews tartott sokáig, aki 50 évesen vonult vissza a Stoke Cityből és összesen 33 éven keresztül volt aktív profi labdarúgó. Harmadik helyen pedig az egyiptomi kapus, Eszám el-Hadari található, aki tavaly novemberben dobta be végleg a törülközőt 47 évesen.

A figyelmetekbe ajánljuk