Az állatkertet is szétbombázták, de Mujo maradt. Országa neve hétszer is megváltozott eddigi élete során.


Mujo, az ellenőrzött körülmények között élő aligátorok rangidőse 1937 augusztusában került Belgrádba Németországból. Hivatalosan két éves volt az utazás idején, akkori méretei azonban egyes szakértők szerint egy tízéves példányéra vallanak, írja az MTI.

A helyi állatkert legrégibb lakója, köszöni szépen, most is remekül érzi magát, immár legalább 85 évesen. Az ereje nem hagyta el a mississippi aligátort, bár a gondozói szerint a mozgásigénye jóval kisebb, mint fiatalon.

Nagy világutazó soha nem volt, 1937 óta nem mozdult ki a szerb főváros állatkertjéből, pedig az intézményt közben szétbombázták. Mujo a II. világháborút és a délszláv háborút is túlélte, országának neve az évtizedek során hétszer is megváltozott, miközben nem ment sehova.


Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk