A Tejútrendszer
Érdekes megállapításra jutott a Harvard Egyetem egyik tudósa: szerinte egy magasabb életforma laboratóriumi ügyködésének köszönhetően jött létre világegyetemünk.


Az egyetem csillagászati tanszékének egykori vezetője, Abi Loeb múlt héten publikálta véleménycikkét a Scientific American című tudományos folyóiratban. A tudós szerint univerzumunkat egy fejlett technológiával rendelkező civilizáció hozhatta létre, méghozzá egy laboratóriumban. Ha ez igaz, akkor Loeb szerint ez az eredettörténet egyesítené a teremtő vallási elképzelést a kvantumgravitáció világi elképzelésével.

„Mivel a mi világegyetemünk lapos geometriájú, nulla nettó energiával, egy fejlett civilizáció olyan technológiát fejleszthetett ki, amely kvantum-alagutasítással a semmiből egy bébiuniverzumot hozott létre"

– írta a tudós a cikkben, melyben civilizációs osztályzási rendszerének elméletét is kifejti.

Loeb szerint az ember, mint alacsony szintű technológiai civilizáció, a C osztályba tartozik (vagyis a gazdatest csillagától függő civilizáció).

Amikor – ha egyáltalán eljön ez a pillanat – az adott civilizáció technológiája odáig fejlődik, hogy függetleníteni tudja magát a Naptól, akkor B osztályú lesz. Ha képes saját bébiuniverzumokat létrehozni egy laboratóriumban – ahogy azt a mi elméleti teremtőnk is tette –, akkor beléphet az A osztályba.

A Tej\u00fatrendszer

Graham Holtshausen/Unsplash

Természetesen számos dolog áll az utunkban, Loeb szerint az egyik legnagyobb akadály például az, hogy nem vagyunk képesek elég nagy sűrűségű sötét energiát létrehozni egy kis területen belül. Azonban, ha ezt sikerülne „megugranunk", egyszer csatlakozhatnánk megalkotóinkhoz az A osztályba.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk