Két hosszú szőrű kutya nyakörvet, pórázt és napszemüveget viselve

„Az ember legjobb barátja" – általában ezzel a jelzővel illetjük a kutyákat, akiket olykor képesek vagyunk akár rajongásig szeretni. Megadunk nekik mindent, persze cserében mi is rengeteg mindent – leginkább feltétel nélküli szeretetet – kapunk. De mivel lepjük meg őket, ha valami igazán különlegeset szeretnénk nekik adni? Adunk pár tippet!Az igazi dizájn kutyaágy

Az internet tele van a különböző „csináld magad" videókkal, melyek között több olyat is találunk, ahol azt mutatják be, hogyan tudunk egy egyszerű pulcsiból és némi szivacsból tökéletes kutyaágyat csinálni. Ezek sem rosszak, de persze ne csodálkozzunk azon, ha ölebünk végül mégiscsak a mi ágyunkban köt ki. Ha ezt szeretnénk elkerülni, válasszuk a MiaCara kutyaágyát, mely dizájn szempontjából az egyik legkiválóbb fekhely kedvenceink számára.

A Covo Dog Lounge háromféle fából – dióból, tölgyből és kőrisből –, a benne található szövet pedig pamutkeverékből készül. A stílusos kutyaágy belső része mosógépben 30-40 fokon mosható, így a tisztítása sem okoz gondot a gazdák számára.

Ár: 179 000 Ft

Louis Vuitton nyakörv

Manapság már mindenféle kiegészítő megtalálható a legnagyobb luxusmárkák termékei között is. Legyen szó óráról, telefontokról, kulcstartóról vagy akár nyakörvről, szinte biztos, hogy találunk egy-egy ismert márkajelzéssel ellátott darabot az üzletek polcain. Utóbbira példa a Louis Vuitton nyakörve, mely bőrből készült, és természetesen aranyozott csatt díszíti. A kutyakiegészítő két méretben érhető el: a nagyobb 24-29 centiméter, míg a kisebb 9,5-11,5 centiméter között állítható.

Ár: 123 500 Ft

Királyi kutyatál

Néha valóban túlzásba esünk kutyáink iránt tanúsított rajongásunkkal, már-már azt is mondhatnánk, hogy uralkodókként tekintünk rájuk. Ilyenkor van rá esély, hogy olyan kiegészítőket szerzünk be, mint például a Christofle által piacra dobott Royal Jack kutyatál, mely kialakításában – egy kis koronával – is jelzi, hogy itt bizony nem mi ülünk az adott ház trónján.

A királyi kutyatál rozsdamentes acélból készült, a tálak átmérője pedig 17 centiméter.

Ár: 265 000 Ft

Frakk póráza

frakkporaz.com

Generációkon átívelően rajongtunk és szerettük a magyar mesevilág leghíresebb kutyáját, Frakkot, aki két macskabarátjával, Lukréciával és Szerénkével kiegészülve mindig valami rosszban sántikált. Bár az utolsó részek is több mint 35 évesek, Frakk még mindig a popkultúra része, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egy egész márka viseli a ajzfilmben szereplő kutya nevét. A Frakk természetesen kutyakiegészítőkkel foglalkozik, olyanokkal, mint például a Babyblue nevet viselő pórázuk, mely S-es és M-es méretben is elérhető. Előbbi tökéletesen illeszkedik a tacskókra, még utóbbi inkább a francia bulldog jellegű kiskedvencekre való.

Ár: 10 990 Ft

Így neveljük a kutyánkat! Cikk a Hamu és Gyémánt magazinban

Így neveljük a kutyánkat! Tippek a tudatos állattartáshozIllusztráció: Hamu és Gyémánt / Piros Zoltán

Hogyan kommunikáljunk jól kedvenc négylábúinkkal? Miért fontos, hogy egy gazdának tekintélye legyen? Miként fejleszthetjük a kutyánkban lévő tudást? A Hamu és Gyémánt magazin tavaszi lapszámában megjelent Így neveljük a kutyánkat! című cikkünkben Korom Gábor, a Tükör Módszer megalkotója segítségével adunk tippeket a tudatos állattartáshoz. A cikk ajánlója itt olvasható.

A figyelmetekbe ajánljuk