Részlet a Csillag születik című filmből.
Warner Bros.

5 világhírű zenész, aki sikeres színészi pályát futott be

A popkultúra története során nem egyszer beigazolódott, hogy sokszor a zseniális színészek fantasztikusan énekelnek, de ugyanennek a fordítottjára is láttunk már nem egy példát. Az alábbi cikkben öt olyan világhírű zenészt mutatunk be, aki sikeres színészi pályát futott be.


Lady Gaga

A tévhitekkel ellentétben nem a 2018-as Csillag születik volt Lady Gaga első filmes szerepe. 15 évesen, 2001-ben szerepelt a Maffiózók egyik epizódjában, mint A. J. Soprano egyik osztálytársa.

Évekkel később, miután popsztárrá vált, Gaga a Sin City: Ölni tudnál érte című filmben tűnt fel, egy Bertha nevű pincérnő szerepében, majd később Ryan Murphy American Horror Story című antológiasorozatának két évadában is felbukkant, sőt Golden Globe-ot nyert az általa játszott grófnő megformálásáért.

Legutóbb Patrizia Reggiani szerepében láthattuk Ridley ScottA Gucci-ház című filmjében, amely ugyan nem volt olyan sikeres, mint a Csillag születik, azonban Gaga alakítása mindenkit lenyűgözött.

Will Smith

Will Smith még tinédzserkorában indította el rendkívül sikeres – és köztudottan káromkodásoktól mentes – rap-karrierjét Jeff Townes-szal DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince néven. 1986-ban a páros első kislemeze, a Girls Ain't Nothing But Trouble sláger lett, 1987-es debütáló albumuk, a Rock the House pedig a Billboard Top 200-as listáján is szerepelt.

1991-ben az NBC egy sitcomot fejlesztett ki Smith köré, a Kaliforniába jöttemet, amelyben hat évadon keresztül szerepelt, mielőtt betört a hollywoodi A-listára olyan filmekkel, mint az 1995-ös Bad boys, az 1996-os Függetlenség napja és az 1997-es Men in Black.

Számos Oscar-jelölés után a Richárd királyban nyújtott alakításáért végre megkapta a hőn áhított aranyszobrocskát, ám a díjátadón történt „pofozkodós balhé” kissé beárnyékolta az eseményt.

Ez is érdekelhet: 15 sztárszínész, akikről nem is sejtenéd, milyen profi zenészek

Mark Wahlberg

Miután 16 évesen rövid ideig börtönben ült (mert részt vett egy 1988-as bostoni, faji indíttatású verekedésben), Mark Wahlberg követte bátyját, Donnie-t – a New Kids on the Block nevű fiúzenekar tagját – a zenei pályára. Marky Mark néven lépett fel, és hamarosan híressé vált kidolgozott felsőtestéről, valamint arról, hogy előszeretettel mutogatta azt. (A Calvin Klein hamar ráharapott a dologra, és Wahlberget egy korai farmer-kampányban alkalmazta Kate Moss mellett.) Marky Mark első albuma, a Music for the People – amely olyan slágereket tartalmazott, mint a Good Vibrations és a Wildside – platinalemez lett.

Wahlberg áttörést hozó színészi szerepe az 1995-ös A kosaras naplója című filmben volt, amelyben Leonardo DiCaprio mellett játszott, de Paul Thomas Anderson 1997-es Boogie Nights című mozijának főszerepe volt az, ami igazán bemutatta Marky Mark színészi képességeit. Wahlberg ezután olyan Oscar-díjas filmekben szerepelt, mint a A tégla és a The Fighter, ezek mellett pedig olyan mozikban kapott főszerepet, mint A majmok bolygója, Az olasz meló, a Transformers: A kihalás kora, illetve a Ted.

Madonna

1985-ben, kevesebb mint egy évvel azután, hogy megjelentette a Like A Virgin című poptörténeti jelentőségű lemezét, Madonna az egyik legikonikusabb filmszerepét is eljátszotta: Susan SeidelmanKétségbeesve keresem Susant című mozijában szerepelt Rosanna Arquette oldalán.

A kritikai elismerések azonban csak később jöttek: még számos zenei újjászületés következett, mire Madonna 1997-ben elnyerte a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-ot az Evita című filmért.

Emlékezetesen alakította Mae Mordabitót az A Micsoda csapat! című moziban, Rupert Everett és Benjamin Bratt oldalán szerepelt a 2000-es A második legjobb dolog című dramedyben, és volt egy cameo szerepe a 2002-es Halj meg máskor című James Bond-filmben.

Frank Sinatra

Lehet, hogy leginkább énekesként emlékeznek rá, de Frank Sinatra az 1950-es és 1960-as években lenyűgöző alakítások egész sorával örvendeztette meg a nézőket.

Szerepelt többek között sikeres musicalekben és drámákban, mint például a Most és mindörökké, amelyért 1954-ben elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat is.

Forrás: Vogue

A figyelmetekbe ajánljuk