Glastonbury Festival - Pyramid Stage 2019

Nem vonz idén egyik magyar fesztivál zenei programja se? Ha a határon túl nézelődnél program után, segítünk válogatni. Összegyűjtöttünk 4 nyári nagy fesztivált, ami még hátra van, emellett pedig ajánlunk 2 olyant is, aminek idei kiadásáról már lecsúsztál, de jövőre mindenképpen érdemes vele tervezni.


Bilbao BBK Live

A Bilbao BBK Live Európa egyik legkedveltebb zenei fesztiválja, amelyet minden nyáron az észak-spanyolországi városban rendeznek meg. A zeneileg sokszínű programban a pop, a hip-hop és az elektronikus zene világából érkező személyiségek mellett alternatív kedvencek és indie szupersztárok is szerepelnek. Idén július 7 és 9 között kerül megrendezésre és a headlinerek közt olyan előadókat és formációkat találni, mint LCD Soundsystem, The Killers, Pet Shop Boys, J Balvin, Placebo, Stromae, M.I.A., vagy a Moderat.

NOS Alive

A ma már Portugália egyik legnagyobb és legnépszerűbb fesztiválja, a NOS Alive 2007 óta folyamatosan előremutató koncerteket szervez, és Európa egyik legpezsgőbb városában minden idők legnagyobbjait keveri az újonnan felfedezett tehetségekkel. Idén július 6 és 9 között kerül megrendezésre a lisszaboni fessztivál és a headlinerek közt olyan előadókat és formációkat találni, mint Metallica, The Strokes, Imagine Dragons, Faith No More, Royal Blood, alt-J, St. Vincent, Caribou, vagy éppen Phoebe Bridgers.

Wireless Festival

Az Atlanti-óceán mindkét partjáról minden nyáron Londonba érkeznek a rap királyai, hogy a szcéna legnagyobb szupersztárjainak szinte páratlan mustrája legyen, amelyet 2022-ben az angol főváros két oldalán, valamint Birminghamben rendeznek meg egymást követő hétvégéken. Idén július 1 és 3, továbbá 8 és 10 között kerül megrendezésre és a headlinerek közt olyan előadókat találni, mint A$AP Rocky, J. Cole, Tyler, the Creator, Cardi B, SZA, Nicki Minaj, Dave, vagy Burna Boy.

Super Bock Super Rock

Lisszabon fő fesztiválja minden évben egészen lenyűgöző headlinerekkel büszkélkedhet, bár világviszonylatban még mindig egy kicsit alacsonyabb az ismertsége, mint amit megérdemelne. Az SBSR egy hihetetlen ürügy arra, hogy Európa egyik leglenyűgözőbb városát megnézzük. Idén július 14 és 16 között kerül megrendezésre és a headlinerek közt olyan előadókat és formációkat találni, mint A$AP Rocky, Foals, C. Tangana, DaBaby, Hot Chip, Jamie xx, Leon Bridges vagy Nathy Peluso.

Glastonbury

Az Angliában, Piltonban megrendezett Glastonbury nem csak Európa, de a világ egyik legrangosabb, ha nem a legrangosabb fesztiválja. A jegyeket általában órákon belül elkapkodják, úgyhogy sajnos az ideiről lecsúsztál. Viszont ha a zenei fesztiválok csúcsélményére vágysz, egyszer mindenképpen el kell jutnod. Általában a fesztivál minden második évben szokott megrendezésre kerülni, hogy a helyszínként szolgáló zöldterület kiheverje a sok embert, de a járvány miatt kivételesen jövőre is lesz. Az idei résztvevők olyan előadókat és formációkat nézhettek meg élőben, mint Billie Eilish, Paul McCartney, Kendrick Lamar, Diana Ross, Burna Boy, Herbie Hancock, Pet Shop Boys, és Lorde többek között, vagyis a legnagyobb sztárokat.

Primavera Sound

Barcelona büszkeségéről sajnos már lemaradtunk, ugyanis napokkal ezelőtt ért véget, viszont ha zenei ínyencek vagyunk, egyszer az életben mindenképpen érdemes eljutni rá. A világ egyik legelismertebb és legünnepeltebb fesztiválja ugyanis eklektikus, izgalmas és progresszív tehetségeket felvonultató programja miatt. Az idei fesztiválozók olyan előadók és formációk koncertjein vehettek részt, mint Massive Attack, Tame Impala, The Strokes, Tyler, the Creator, Jorja Smith, Gorillaz, Beck, Lorde, Dua Lipa, Nick Cave & The Bad Seeds, vagy éppen Megan Thee Stallion. De az igazi sava-borsa a fesztiválnak azok a kis kritikuskedvenc fellépők, akiket külön-külön igencsak drága lenne valószínűleg levadászni.

(A válogatásban segített a Festicket gyűjtése)


A figyelmetekbe ajánljuk