vissza a jövőbe
Universal Pictures

Így végződött volna a Vissza a jövőbe, ha nem írják át a forgatókönyvet

A filmtörténelem egyik legikonikusabb alkotása, mely generációk számára okozott felejthetetlen élményt. Igen, a Vissza a jövőbe első részéről van szó, melynek eredeti forgatókönyve teljesen más lezárást tartogatott Martynak, mint a végleges mozi.


A Michael J. Fox által alakított Marty McFly szerepére rengeteg fiatal színészt meghallgattak, többek között Jon Cryert is, aki később a Két pasi meg egy kicsi című sitcommal futott be.

Cryer egy interjújában elárulta, hogy a casting során olvasta az eredeti forgatókönyvet, amelyben a mozitrilógia első részének leghíresebb jelenete is benne sem volt.

A végső jelenetben nem egy óratorony vagy egy villámcsapás szerepelt, hanem Marty egy atombomba tesztpályájára lopakodik az időgépével, hogy közel legyen a nukleáris hasadáshoz, ami ahhoz kell, hogy működjön a szerkezet. Egy hátborzongató jelenetben azt találja, hogy a tesztpálya gyönyörűen részletezett külvárosi házakkal és próbababákkal van felszerelve, hogy szimulálják egy atomrobbanás hatásait egy amerikai városra

– mondta Cryer.

Ez is érdekelhet: 6 időutazásos film, amit mindenképp látnod kell!

A színész azt is kifejtette, hogy a jelenet végül úgy fejeződött volna be, hogy Marty bemászik egy hűtőbe, becsukja maga mögött az ajtót, a bomba felrobban, az időgép aktiválódik, majd a főszereplő visszautazik a jövőbe.

Külön érdekesség, hogy a mozi egyik producere, Steven Spielberg, ugyan nem teljesen, de belecsempészett ebből néhány részletet az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című filmjébe, ahol az atombomba miatti tesztpályája és a hűtőszekrény szintén szerepel.

Erről a filmről egyébként érdemes megjegyezni, hogy széles körben konszenzus van arról, miszerint messze a leggyengébb Indiana Jones-mozi, bár nem valószínű, hogy a leselejtezett jelenet miatt szerepelt le a produkció.

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk