vilmos herceg katalin hercegné
Getty Images

Vilmos herceg szeretőjéről pletykálnak – ez az igazság a sztori mögött

Az internetet ismét elárasztották a (valószínűleg hamis) vádak miszerint Vilmos hercegnek viszonya van és megcsalja Katalint. Legutóbb 2019-ben lehetett a bulvársajtóban ehhez hasonló pletykákról olvasni, amikor azt állították, hogy Cambridge hercege a család egyik barátnőjével, Rose Hanburyvel került bensőséges viszonyba. De vajon mi az igazság?


Háttérinformáció az eredeti pletykáról:

Az In Touch nevű amerikai kiadvány még 2019 áprilisában számolt be arról, hogy Vilmosnak feltehetőleg viszonya lehet Rose-zal, amikor pedig Katalin szembesítette őt ezzel, a herceg állítólag nevetett rajta, mondván, hogy semmi ilyenről nincs szó, és túloz.

A történet pedig ennyiben maradt. Nem ment tovább, de nem is tagadták.

A pár semmit sem erősített meg (de nem is vétózta), azonban nincs tényleges és nyilvánvaló bizonyíték arra, hogy Vilmos megcsalta volna Katalint, így ezek a hírek a legjobb esetben is csak szaftos pletykának felelnek meg. A Daily Mail királyi riportere, Richard Kay szerint pedig az egész egy nevetséges álhír.

Mindkét fél fontolgatta a jogi lépéseket, de mivel egyik jelentés sem tudott bizonyítékkal szolgálni arra, hogy miről szól az úgynevezett vita, úgy döntöttek, hogy figyelmen kívül hagyják. Ezek a bántó pletykák a hűtlenségről egyszerűen hamisak

– írta akkor az újságíró.

Kicsoda a szóban forgó hölgy, Rose Hanbury?

Egykori modell és márkinő, aki férjével, David Rocksavage filmrendezővel él az angliai Norfolkban.

Rose-ék otthona elég közel van Cambridge-ék Anmer Hall vidéki otthonához, és ugyanazokban a körökben mozognak. A The Sun brit bulvárlap Kate „vidéki riválisaként" kezdte emlegetni a márkinőt, amint a dolgok kezdtek elmérgesedni.

Mi romlott el közöttük? Még 2019 márciusában a különféle bulvárlapok arról számoltak be, hogy Katalint felháborította egy eset, majd kérte Vilmost, hogy Rose-t „szépen fokozatosan távolítsa el" a körükből. Persze ilyenkor nem kéne egyből a hűtlenségre gondolni, de jó pár forrás az állította, hogy a királyi családon belül nyílt titok Vilmos viszonya.

\u200bRose Hanbury

Rose Hanbury

Getty Images

Bár a királyi riporter azt állítja, hogy a királyi család részéről jelenleg nem folyik jogi eljárás, a The Daily Beast ennek ellenkezőjét állítja. Egy jelentésben a lap azt írta, hogy hogy a palota nyomást gyakorolt, hogy a viszonyról szóló pletykákat eltávolítsák Giles Coren író Twitteréről, aki a következőket írta:

Igen, ez egy viszony. Nem olvastam el a cikkeket, de tudok a viszonyról. Mindenki tud a viszonyról, nyílt titok.

Mi az igazság?

Vilmoson, Katalinon és Rose-on kívül senki sem tudja, hogy mi történt valójában – ha történt egyáltalán valami –, de a brit bulvárlapoknak mindenképpen különösen óvatosnak kell lenniük (ahogyan eddig is kellett volna), amikor eldöntik, hogy miről számoljanak be.

A The Sun királyi szerkesztője, Duncan Larcombe szerint „bár hagyományosan a brit királyi család nem tenne konkrét jogi lépéseket...Vilmos és Harry a maguk módján hajlandóak lehetnek erre".

Míg egy közeli hozzátartozó azt nyilatkozta a Us Weeklynek, hogy a viszonyról szóló pletykák végül jót tettek nekik. Katalin nyilván bántónak találja a pletykákat, és utálja a gondolatot, hogy egy nap a gyerekei is olvashatnak majd róluk az interneten. Azonban ez arra kényszerítette őt és Vilmost, hogy kettőt hátralépjenek és megvizsgálják a kapcsolatukat.

A figyelmetekbe ajánljuk